Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Buono Teljes kiőrlésű spaghetti, 500g
Buono Teljes kiőrlésű spaghetti, 500g
1 600 Ft 
1 280 Ft

Buono Teljes kiőrlésű spaghetti, 500g

Minőségét megőrzi: 07/03/2025

 

A legismertebb olasz hosszú tészta, a kistermelők bronzfejen keresztül nyomják át a tésztát, így a felülete érdes lesz. Ez amiatt fontos, hogy a mártás kellőképpen megtapadjon a tésztán és így lesz olaszosan villára feltekerhető. Ez is a tészta egyik minőségi jelzője.

Összetétel: durumliszt, víz

Mihez ajánljuk?
Paradicsomos mártások, Spaghetti alla amatriciana, Carbonara, Spaghetti alla vongole (kagylós spaghetti)

 

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

20
1 600 Ft 
1 280 Ft
Egységár: 2 560 Ft/kg
Kedvezmény: 20
Kedvezmény 320 Ft
Adatok
Készítő
Zaccagni
Kiszerelés
500g
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Abruzzo
Méretcsoport
Hosszú
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
11
Tojástartalom
Tojás nélkül
Energia
1460 kJ / 345 kcal / 100g
Zsír
1.7
- amelyből telített zsírsavak (g/100g)
0.4
Szénhidrát
65
- melyből cukor
2.5
Rost (g/100g)
8
Fehérje
12
0.002
- amelyből telített zsírsavak
0.4
Rost
8
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek