Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Buono Teljes kiőrlésű spaghetti, 500g
Buono Teljes kiőrlésű spaghetti, 500g
1 600 Ft 
1 280 Ft

Buono Teljes kiőrlésű spaghetti, 500g

Minőségét megőrzi: 07/03/2025

 

A legismertebb olasz hosszú tészta, a kistermelők bronzfejen keresztül nyomják át a tésztát, így a felülete érdes lesz. Ez amiatt fontos, hogy a mártás kellőképpen megtapadjon a tésztán és így lesz olaszosan villára feltekerhető. Ez is a tészta egyik minőségi jelzője.

Összetétel: durumliszt, víz

Mihez ajánljuk?
Paradicsomos mártások, Spaghetti alla amatriciana, Carbonara, Spaghetti alla vongole (kagylós spaghetti)

 

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

20
1 600 Ft 
1 280 Ft
Egységár: 2 560 Ft/kg
Kedvezmény: 20
Kedvezmény 320 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Adatok
Kiszerelés
500g
Származási ország
Olaszország
Méretcsoport
Hosszú
Liszt fajta
Teljes kiőrlésű
Főzési idő (perc)
11
Tojástartalom
Tojás nélkül
Energia
1460 kJ / 345 kcal / 100g
Zsír
1.7
- amelyből telített zsírsavak (g/100g)
0.4
Szénhidrát
65
- melyből cukor
2.5
Rost (g/100g)
8
Fehérje
12
0.002
- amelyből telített zsírsavak
0.4
Rost
8
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek