Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30Telefon: +36 20 567 4222
A legismertebb olasz hosszú tészta, a kistermelők bronzfejen keresztül nyomják át a tésztát, így a felülete érdes lesz. Ez amiatt fontos, hogy a mártás kellőképpen megtapadjon a tésztán és így lesz olaszosan villára feltekerhető. Ez is a tészta egyik minőségi jelzője.
Összetétel: durumliszt, vízMihez ajánljuk?Paradicsomos mártások, Spaghetti alla amatriciana, Carbonara, Spaghetti alla vongole (kagylós spaghetti)
A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.