HONLAPUNK MEGÚJULT!

(Aggodalomra semmi ok, a funkciók, termékek és a vásárlói fiók mentései változatlanok maradtak, csak a kinézet változott.)

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Buono Paccheri, 500g
Buono Paccheri, 500g
1 750 Ft

Buono Paccheri, 500g

Összetevők

olasz durumbúza, víz
Nyomokban tojást és mustárt tartalmazhat.

A paccheri (más néven schiaffoni) hagyományos, széles cső formájú, amit általában gazdag, sűrű szószokkal vagy tenger gyümölcseivel készítenek. A nápolyi konyhában a paccheri már régóta létezik, és a szegények tésztájának számított, mert a darabok nagyok és laktatók. A paccheri lasagne-stílusú ételként is használható, ricottával töltve, paradicsomszósszal és Parmigiano sajttal rétegezve, majd sütőben megsütve. Kolbásszal és fokhagymával, vagy paradicsomszósszal, esetleg vargányával töltve és fokhagymás fehérbormártással is készíthetjük. Gyakran tálalják gazdag húsos raguval vagy bolognai szósszal is. A paccheri padlizsános paradicsomszószban, szárított ricotta sajttal (ricotta salata) megszórva is rendkívül finom.

1 750 Ft
Egységár: 3 500 Ft/kg
Adatok
Kiszerelés:
500g
Származási ország:
Olaszország
Méretcsoport:
Nagy
Liszt fajta:
Durum
Főzési idő (perc):
8-10
Tojástartalom:
Tojás nélkül
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1389 kJ/332 kcal
 Zsír 0,4g
    amelyből telített zsírsavak 0g
 Szénhidrát 68,1g
    amelyből cukrok 1,7g
 Rost 3,2g
 Fehérje 14,33g
 Só 0,03g
Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

Kiegészítő termékek
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek