Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Durum tészta

A tésztát szinte minden olyan ország gasztronómiájában megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit. A Buono.hu webáruházban széles választékban kínálunk prémium minőségű olasz durumtésztákat, különböző régiókból.

Igyekeztünk a legkiválóbb minőségű, autentikus olasz tésztákat összegyűjteni, melyek kizárólag magas minőségű olasz durumbúzából készülnek. Így mindenki, aki az olasz gasztronómia szerelmese, élvezheti az olasz konyha valódi ízeit otthonában.

Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Ha jó minőségű gabonából készül a tészta, gazdagabb lesz az ízvilága, és főzés során is megőrzi kiváló állagát, így tökéletes választás lehet gourmet olasz ételek elkészítéséhez, garantálva a felejthetetlen gasztronómiai élményt. Legyen szó klasszikus spaghettiről, tagliatelleről, penneről, pappardelleről, lasagneről esetleg ritkábban előforduló busiatáról, anellettiről vagy conchiglioniról, nálunk mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb tésztát.

Szűrés