Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Rólunk

Egy kis élelmiszer boltot üzemeltetek az Oktogonnál már 2014 óta. Ebben a kis boltban mindent be lehet szerezni, ami egy igazi jó olasz tésztához kell: megtalálhatóak a legjobb durum tészták (több, mint 50 féle!), risotto rizsek, a világ legjobbjaiként díjazott olívaolajak, balzsamecetek, különféle olajbogyók, piemonti mogyoró, sóban eltett kapribogyók, igazi olasz szemes kávék és sok más klasszikus olasz alapanyag.

Szeretném megosztani azt amit csinálok, azokkal az emberekkel is, akik nem tudnak eljönni a boltomba, ezért egy új, izgalmas fejezetet nyitottunk 2017 őszén: a BUONO! Webshop.

Itt sem fogunk kitalálni semmi újat, egyszerűen csináljuk a legjobb tudásunk szerint azt, amit élőben próbálunk nap mint nap: igyekszünk odafigyelni a vevőinkre, megpróbálunk mindenből csak a legjobbat adni, és főleg éreztetni, hogy élő emberek működtetik az egészet.
Mint minden munka, ez is produkál kisebb elakadásokat, mindig felvet új kérdéseket, néha hibázunk, meg biztosan nem tudunk minden igényt kielégíteni. De tudjuk, hogy mindenre létezik megoldás és válasz, ha értelmesen és udvariasan állunk hozzá.

Kellemes böngészést és tartalmas vásárlást kívánok és ha bármilyen kérdésed van a termékeinkről, működésünkről, nyitvatartási időben fordulj hozzánk a kapcsolati elérhetőségeink bármelyikén!

Giuseppe Scaricamazza
ügyvezető, tulajdonos

Giuseppe Scaricamazza 

... és ha kíváncsi vagy, pár szóban ki is vagyok én:

Az abruzzo-i Teramoban születtem magyar anyától és olasz apától. Informatikusként dolgoztam, amikor feleségemmel Budapestre költöztünk. A gasztronómia - minden értelemben - mindig is érdekelt, így történt, hogy egyszer vásároltam pár csúcsminőségű olívaolajat Olaszországban és megmutattam egy séf barátomnak, Bereznay Tamásnak, aki követelte a folytatást, így tehát kénytelen voltam olívaolajat szállítani neki. Rajta keresztül rövidesen már öt szakács rajongott a termékekért. Ekkor tudtam, lépnem kell és üzleti alapon kezdtem az olajat importálni.
Ma már 25-30 étteremmel, séffel állok rendszeres üzleti kapcsolatban, köztük olyan nevekkel, mint az Onyx, a Bock Bisztró, a Csalogány26, a Mák Bistro, de ma már nem kizárólag olívaolajat szállítok nekik. Például azokat a 12-24 éves sűrű, fekete balzsameceteket, melyekkel a csúcséttermek dizájnosan körbecsepegtetik az ételeket az óriási tányérok közepén, viszem nekik a rizst, a tésztát, a gyümölcs- és zöldségmustárokat, liszteket, gabonadarákat.

Pár évvel ezelőtt a bolt nyitásával lehetőség nyílt arra, hogy mindezekhez a finomságokhoz a magán vásárlók is hozzájuthassanak és most már a webáruházon keresztül rendelve még parkolóhelyet keresni és cipelni sem kell, a futár házhoz szállítja csomagot.

Mi a kedvenc tésztám?
Hát természetesen a paradicsomos tészta :) 
Ez az olasz konyha tömegközéppontja. Végtelenül egyszerű dolog, de összetart egy kultúrát és mindenki ki tudja fejezni magát benne.
Hogyan készítem? Először is szerzek jó paradicsomot. A friss fürtös paradicsom jó szokott lenni, a lényeg, hogy érett legyen, de még kemény. Rövid időre forrásban lévő vízbe teszem, aztán kiveszem, és meghámozom. Cikkekre vágom, majd a magokat és a magokat körülvevő zselét kikanalazom, és egy szűrőn átpasszírozom későbbi felhasználásra. Fejenként 1-1,5 paradicsomot számolok, melyeket 2x2 cm-es darabokra vágok.
Amikor a tésztavíz forrni kezd, akkor néhány kanál olívaolajba beledobok két egész fokhagymát, melyeknek előzőleg felvágtam a hasát, hogy a belseje érintkezzen az olajjal. Később ezeket eltávolítom majd. Közepes olajon melegítem a fokhagymákat, majd, miután a tésztát beledobtam a vízbe, az olajra szórom a paradicsomot is. A főzés felénél dobok rá 10-15 darab durvára vágott friss bazsalikomlevelet, sót, némi szerecsendiót és egy kis frissen megtört brazil feketeborsot – vagy más jó minőségű borsot.
Amikor kész a tészta – ehhez a legjobb a penne, de működik spagettivel is, – beleborítom a paradicsomszószba, majd átforgatom az egészet 1 percre a félre tett paradicsomlével. Aztán öntök rá a legjobb olívaolajomból, ami ez esetben fűszernek számít, és még egyszer átforgatom, majd tálalom.

És hogy melyik ételhez milyen alapanyagot ajánlok? Kérdezz bátran!