Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Tojásos tészta

Az olasz tojásos tészták a gasztronómiai örökség szerves részét képezik. Ezek a tészták, amelyek friss tojással készülnek, gazdag ízük és selymes textúrájuk révén különleges helyet foglalnak el az olasz konyhában. Az olasz háziasszonyok és séfek évszázadok óta tökéletesítik a tojásos tészták készítésének művészetét, ami ma is fontos szerepet játszik az olasz gasztronómiai kultúrában.
Az olasz tojásos tészták története az ókori Rómáig nyúlik vissza. A középkorban a tésztakészítés technikái folyamatosan fejlődtek, és a reneszánsz korban váltak igazán népszerűvé. Az olasz régiók mindegyike saját tészta-specialitásokkal rendelkezik, amelyek az adott terület alapanyagain és tradícióin alapulnak.
Az olasz tojásos tészták készítése családi hagyomány, amelyet generációról generációra adnak tovább. Az olasz háztartásokban a tésztakészítés gyakran közösségi tevékenység, ahol a családtagok együtt dolgoznak. Az ilyen tészták különleges alkalmakra, ünnepekre és vasárnapi ebédekre készülnek, és mindig frissen, házilag készítik őket.
Hagyományosan a legegyszerűbb olasz tojásos tészta elkészítéséhez nem kell más, csupán jó minőségű liszt, friss tojás és egy csipet só.
A legkedveltebb tojásos tésztafajták közé tartoznak: Tagliatelle, Fettuccine, Pappardelle és Linguine. Az olasz tésztafajták gazdag választékát kínáljuk, beleértve a házi készítésű, tradicionális és kézzel készített tészta-specialitásokat is, amelyek ideálisak különleges alkalmakra és mindennapos étkezésekre egyaránt.

Szűrés