Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Buono! Lasagne, 500g

Közismerten a rétegelt rakott tészták alapanyaga, felhasználása nagyon egyszerű és eredményes.

Összetétel: durumliszt, víz
Főzési idő (al dente): 6 perc

Mihez ajánljuk?
Húsos és zöldséges rakott tészták

Részletek

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Több év keresés és tesztelés után a Pastificio La Maiella manufaktúrával szerződtünk le, hogy megcsinálják a saját tésztáinkat. Kiváló minőségű durumbúzát, és kizárólag hegyi forrásvizet használnak, a Maiella-hegy lábán található kis üzemükben.
A tésztákat bronz fejeken préselik át, és alacsony hőmérsékleten, nagyon lassú szárítást alkalmaznak. Miközben a nagy ipari cégek teflon fejekkel dolgoznak, és 150 fokon szárítják a tésztát (kb 3 óra alatt kész a termék), egy kis manufaktúra bronz fejeket használ, így érdesebb lesz a tészta felülete, és 40-50 fokon szárít, akár több napon át.

Adatok
Készítő
PastificoMaiella
Kiszerelés
500
Származási hely
Abruzzo
Méretcsoport
Hosszú
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
6
Tojástartalom
Tojás nélkül
Energia
335kcal / 100g
Zsír
1.5
Szénhidrát
73
Fehérje
13
Tészta hosszúsága (mm)
260
Tészta szélessége (mm)
70
Tészta vastagsága (mm)
1.3
Gyártó
PastificoMaiella
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Videó
Hasonló termékek