ÜNNEPI NYITVATARTÁS 

December 23: 11:00 - 18:30
December 24 - 29: ZÁRVA
December 30: 11:00 - 18:30
December 31 - január 5: ZÁRVA

A zárvatartás ideje alatt az ügyfélszolgálat, a személyes átvétel és a csomagfeladás szünetel!

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

BUONO Lasagne, 500g

összetevők
olasz durumbúza, tojás, víz

Nyomokban mustárt tartalmazhat.

A hagyományos olasz konyha klasszikus és közkedvelt formája a lasagne.

A tojásos tészta téglalapjai sok recept elkészítéséhez alkalmasak, de a klasszikus mártással készült lasagna továbbra is sokak kedvenc étele. 

Felhasználása nagyon egyszerű és eredményes!



Mihez ajánljuk?
Húsos és zöldséges rakott tészták

2 200 Ft
Egységár: 4 400 Ft/kg
Részletek

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Adatok
Kiszerelés:
500g
Származási hely:
Olaszország
Méretcsoport:
Speciális
Liszt fajta:
Durum
Főzési idő (perc):
min. 15 perc 200°C-on
Tojástartalom:
Tojásos
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1444 kJ/345 kcal
 Zsír 3,3g
    amelyből telített zsírsavak 1g
 Szénhidrát 62,2g
    amelyből cukrok 1,5g
 Rost 2,9g
 Fehérje 15,2g
 Só 0,14g
Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

Kiegészítő termékek
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek