Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Buono Spaghetti, 500g
Buono Spaghetti, 500g
1 500 Ft

Buono Spaghetti, 500g

A legismertebb olasz hosszú tészta, a kistermelők bronzfejen keresztül nyomják át a tésztát, így a felülete érdes lesz. Ez amiatt fontos, hogy a mártás kellőképpen megtapadjon a tésztán és így lesz olaszosan villára feltekerhető. Ez is a tészta egyik minőségi jelzője.

 

Összetevők: olasz durumbúza, víz
Allergének: glutén

Főzési idő (al dente): 11 perc


Mihez ajánljuk?
Paradicsomos mártások, Spaghetti alla amatriciana, Carbonara, Spaghetti alla vongole (kagylós spaghetti), Cacio e Pepe (recept ötlet lejjebb) 

1 500 Ft
Egységár: 3 000 Ft/kg
Részletek

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Adatok
Készítő
Pastificio Miglianico
Kiszerelés
500g
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Abruzzo
Méretcsoport
Hosszú
Liszt fajta
Durum
Tojástartalom
Tojás nélkül
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1496 kJ/353 kcal
 Zsír 1,5g
    amelyből telített zsírsavak 0,3g
 Szénhidrát 70g
    amelyből cukrok 2,5g
 Rost 3g
 Fehérje 14g
 Só 0,002g
Recept ötlet - Kattints a képre!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek