Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Buono Fusilli, 500g
Buono Fusilli, 500g
1 550 Ft

Buono Fusilli, 500g

A gyerekek egyik nagy kedvence, formájának köszönhetően kiválóan felveszi a krémesebb mártásokat.

1924-ben két Amerikába kivándorolt olasz fejlesztette ki az első gépet a fusilli ipari gyártására. Az ipari feldolgozási technikák bevezetése tette lehetővé a tésztakészítők számára, hogy a manapság ismert spirálformát elkészítsék, és mindjárt nagy mennyiségben, a hagyományos fusillit ugyanis eredetileg szigorúan kézzel készítették. A spirális, dugóhúzó alakot úgy kapták, hogy egy tésztaszálat egy hosszú tű vagy vékony rúd köré tekertek, amelyet „ferro” néven ismernek, egy speciális, fonásra emlékeztető módszerrel. Valójában a „fusilli” név a „fuso” szóból származik, ami orsót jelent. A kézzel készített fusillik persze egészen másképp néznek ki, mint a gép által készített változatok, és ezek készítésének módja és formája régiónként némileg eltér.

Mihez ajánljuk?
Húsos ragu, tejszínes mártások, hideg tésztasaláták

1 550 Ft
Egységár: 3 100 Ft/kg
Adatok
Kiszerelés
500g
Származási ország
Olaszország
Méretcsoport
Rövid
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
7-9
Tojástartalom
Tojás nélkül
Összetevők
olasz durumbúza, víz

Nyomokban tojást és mustárt tartalmazhat.

Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1389 kJ/332 kcal
 Zsír 0,4g
    amelyből telített zsírsavak 0g
 Szénhidrát 68,1g
    amelyből cukrok 1,7g
 Rost 3,2g
 Fehérje 14,33g
 Só 0,03g
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A nagy méretű tészták esetén fontos, hogy ne lobogó vízben főzzük, hogy elkerüljük az esetleges töréseket. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek