A legjobb tészta pestóhoz!
A trofie egy rövid csavart tészta az északnyugat-olaszországi Liguria régióból, minden bizonnyal a Genova melletti Recco nevű város találmánya. Kicsi és csavart tésztadarabok, hegyes végekkel, melyek vastagabbak a közepükön. A legenda szerint a régió asszonyai a part mentén ültek a tésztadarabokat sodorva, miközben várták, hogy a férjeik hazatérjenek a halászatból. A trofie valószínűleg az első számú választás a pesto számára, mert a szósz bejut a barázdákba, biztosítva, hogy minden falat valóban ízes legyen. Hagyományosan a Pesto alla Genovese mártással párosítják. Valójában ez a tészta ugyanabból a régióból származik, mint a Genova-i bazsalikomos pesto, amely az összes pesto szósz közül a legismertebb. A trofiét azonban nem csak pestóval fogyasztják, az egyik leghagyományosabb mártás burgonyát, zöldbabot és pestót tartalmaz. A tésztát ugyanabban a vízben forralják, mint a burgonyát és a zöldbabot és a pestót közvetlenül tálalás előtt adják hozzá. Paradicsom alapú szószokkal, tejszínes szószokkal, tenger gyümölcseivel és különféle vegetáriánus mártásokkal is fogyasztják.
Mihez ajánljuk?
Pesto, garnélrarákos mártás, krémes mártások