Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Buono Trofie, 500g

Buono Trofie, 500g
Buono Trofie, 500g

A legjobb tészta pestóhoz!

A trofie egy rövid csavart tészta az északnyugat-olaszországi Liguria régióból, minden bizonnyal a Genova melletti Recco nevű város találmánya. Kicsi és csavart tésztadarabok, hegyes végekkel, melyek vastagabbak a közepükön. A legenda szerint a régió asszonyai a part mentén ültek a tésztadarabokat sodorva, miközben várták, hogy a férjeik hazatérjenek a halászatból. A trofie valószínűleg az első számú választás a pesto számára, mert a szósz bejut a barázdákba, biztosítva, hogy minden falat valóban ízes legyen. Hagyományosan a Pesto alla Genovese mártással párosítják. Valójában ez a tészta ugyanabból a régióból származik, mint a Genova-i bazsalikomos pesto, amely az összes pesto szósz közül a legismertebb. A trofiét azonban nem csak pestóval fogyasztják, az egyik leghagyományosabb mártás burgonyát, zöldbabot és pestót tartalmaz. A tésztát ugyanabban a vízben forralják, mint a burgonyát és a zöldbabot és a pestót közvetlenül tálalás előtt adják hozzá. Paradicsom alapú szószokkal, tejszínes szószokkal, tenger gyümölcseivel és különféle vegetáriánus mártásokkal is fogyasztják.


Mihez ajánljuk?
Pesto, garnélrarákos mártás, krémes mártások

1 900 Ft
Egységár: 3 800 Ft/kg
Nincs készleten
Adatok
Kiszerelés
500g
Származási ország
Olaszország
Méretcsoport
Speciális
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
13-15
Tojástartalom
Tojás nélkül
Összetevők
olasz durumbúza, víz

Nyomokban tojást és mustárt tartalmazhat.

Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1389 kJ/332 kcal
 Zsír 0,4g
    amelyből telített zsírsavak 0g
 Szénhidrát 68,1g
    amelyből cukrok 1,7g
 Rost 3,2g
 Fehérje 14,33g
 Só 0,03g
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek