Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30Telefon: +36 20 567 4222
A klasszikus Cavatelli Puglia és Molise tartományokból az egyik legrégebbi pasta forma, hagyományosan úgy készül, hogy a tésztát hosszú hengerbe sodorják, majd 5 cm hosszúságú darabokra vágják. Ezután a cavatellit formázzák, az egyik kéz három középső ujját belenyomva a tésztadarabokba, hogy üreg keletkezzen. Dél-Olaszország egyes részein azonban rövidebb cavatellit készítenek és csak a mutató- és középső ujjal vagy csak a mutatóujjal formázzák. Egyes helyeken pedig akár dupla hosszúságú is lehet a tészta, ekkor mindkét kéz 3 középső ujját használják a formázáshoz.
Összetétel: durumliszt, vízFőzési idő (al dente): 12 percMihez ajánljuk?Pesto, garnélrarákos mártás, krémes mártások
A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.