Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Buono Cavatelli, 500g
Buono Cavatelli, 500g
1 500 Ft

Buono Cavatelli, 500g

A klasszikus Cavatelli Puglia és Molise tartományokból az egyik legrégebbi pasta forma, hagyományosan úgy készül, hogy a tésztát hosszú hengerbe sodorják, majd 5 cm hosszúságú darabokra vágják. Ezután a cavatellit formázzák, az egyik kéz három középső ujját belenyomva a tésztadarabokba, hogy üreg keletkezzen. Dél-Olaszország egyes részein azonban rövidebb cavatellit készítenek és csak a mutató- és középső ujjal vagy csak a mutatóujjal formázzák. Egyes helyeken pedig akár dupla hosszúságú is lehet a tészta, ekkor mindkét kéz 3 középső ujját használják a formázáshoz.

Összetétel: durumliszt, víz
Főzési idő (al dente): 12 perc

Mihez ajánljuk?
Pesto, garnélrarákos mártás, krémes mártások

1 500 Ft
Egységár: 3 000 Ft/kg
Részletek

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Adatok
Készítő
Zaccagni
Kiszerelés
500g
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Abruzzo
Méretcsoport
Speciális
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
14
Tojástartalom
Tojás nélkül
Energia
1496 kJ / 353 kcal / 100g
Zsír
1.5
- amelyből telített zsírsavak (g/100g)
0.3
Szénhidrát
70
- melyből cukor
2.5
Rost (g/100g)
3.5
Fehérje
14
0.002
Gyártó
Zaccagni
- amelyből telített zsírsavak
0.3
Rost
3.5
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek