Szárd kenyér és grissini
A pane carasau (szárd nyelven "pirított kenyér") egy ősi, hagyományos szardíniai lepénykenyér; vékony és ropogós, általában fél méter átmérőjű, kerek formában sütik. A kenyeret kétszer sütik az extra ropogósság érdekében, mégpedig úgy, hogy az első sütés után a lepénykenyeret szétszedik, két lapra osztják és újra a kemencébe teszik. Egyedülálló ízével, a gabona és a fatüzelésű kemencék erős aromájával krékerként is finom és általában különféle harapnivalók, sajtok, előételek és levesek kísérőjeként fogyasztható.
A guttiau kenyér a pane carasau még aromásabb és ízletesebb változata, mivel olívaolajjal ízesítik és enyhén sózzák a felületét a második sütés előtt. Maga a név, a "guttiau" a szárd dialektusban "csepegtetett"-et jelent, jelezve, hogy a kenyeret olívaolajjal áztatják. Eredetileg olvasztott disznózsírt csepegtettek a carasau lapjaira, majd sót szórtak a felületre; ma disznózsír helyett olívaolajat használnak, de az illata és íze változatlan! Legfőképpen snackként fogyasztják, de szalámival és sajttal is szokták tálalni.