ÜNNEPI NYITVATARTÁS 

Karácsony előtt szombatonként is nyitva tartunk 10-14 óráig!
Utolsó nyitvatartás Karácsony előtt: december 23. 11:00 - 18:30
A két ünnep között csak december 30-án tartunk nyitva.
Újévi nyitás: 2025. január 6. hétfő

MEGRENDELÉSEK TELJESÍTÉSE

A december 19-ig feladott futáros vagy csomagpontos rendelések nagy valószínűséggel megérkeznek még Karácsony előtt. A később beérkező megrendeléseket december 30-án adjuk át a futárszolgálatnak és január 2-án kerülnek kiszállításra.

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Szárd kenyér és grissini

A pane carasau (szárd nyelven "pirított kenyér") egy ősi, hagyományos szardíniai lepénykenyér; vékony és ropogós, általában fél méter átmérőjű, kerek formában sütik. A kenyeret kétszer sütik az extra ropogósság érdekében, mégpedig úgy, hogy az első sütés után a lepénykenyeret szétszedik, két lapra osztják és újra a kemencébe teszik. Egyedülálló ízével, a gabona és a fatüzelésű kemencék erős aromájával krékerként is finom és általában különféle harapnivalók, sajtok, előételek és levesek kísérőjeként fogyasztható.

 

A guttiau kenyér a pane carasau még aromásabb és ízletesebb változata, mivel olívaolajjal ízesítik és enyhén sózzák a felületét a második sütés előtt. Maga a név, a "guttiau" a szárd dialektusban "csepegtetett"-et jelent, jelezve, hogy a kenyeret olívaolajjal áztatják. Eredetileg olvasztott disznózsírt csepegtettek a carasau lapjaira, majd sót szórtak a felületre; ma disznózsír helyett olívaolajat használnak, de az illata és íze változatlan! Legfőképpen snackként fogyasztják, de szalámival és sajttal is szokták tálalni.