Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Koromé - Guttiau Break szárd snack, 70g
Koromé - Guttiau Break szárd snack, 70g
800 Ft
ÚJ

Koromé - Guttiau Break szárd snack, 70g

Összetevők
szárd lepénykenyér (durumbúzadara, durumbúzaliszt, sörélesztő, só), napraforgóolaj, só Nyomokban szóját, mustárt és tejterméket tartalmazhat.

A szuperfinom kétszersült szardíniai lepénykenyér, a pane guttiau, most ellenállhatatlan snack formában is elérhető!

Ebben a „snack” változatban ropogósra sütött guttiau kenyérchipseket találsz – nem túl sós, nem túl zsíros (bizonyítéknak ott vannak a tiszta ujjak!). Ropogós, ízletes és nagyon addiktív – ezek a kis falatkák tökéletesek aperitifhez, elvitelre vagy bármikor, bárhol rágcsálni!

A szardíniai hagyomány modern formában kel életre – a Guttiau Break igazi „must-have” snack a következő családi vagy baráti összejövetelre!

800 Ft
Egységár: 11 429 Ft/kg
Részletek

A guttiau kenyér a pane carasau még aromásabb és ízletesebb változata, mivel olívaolajjal ízesítik és enyhén sózzák a felületét a második sütés előtt. Maga a név, a "guttiau" a szárd dialektusban "csepegtetett"-et jelent, jelezve, hogy a kenyeret olívaolajjal áztatják. Eredetileg olvasztott disznózsírt csepegtettek a carasau lapjaira, majd sót szórtak a felületre; ma disznózsír helyett olívaolajat használnak, de az illata és íze változatlan! Legfőképpen snackként fogyasztják, de szalámival és sajttal is szokták tálalni.

A pane carasau eredete a nuragikus korba, az i.e. 1900-730 körüli időszakra vezethető vissza, a kenyér maradványait megtalálták a nurághok (hagyományos szardíniai kőépületek) régészeti ásatásai során. Hosszú eltarthatósága miatt (akár egy évig is eláll, ha szárazon tartják), a pane carasau egykor a szardíniai pásztorok alapvető tápláléka volt, amikor felhajtották a nyájat a hegyi legelőkre.

A pane carasau teljes elkészítési folyamatát szárd nyelven Sa Cottának nevezik; a sziget hagyományaiban a Sa Cotta mindig is az együttlét és a közös tevékenység pillanata volt, amelyben sokszor nemcsak a családtagok, hanem a szomszédság is részt vett. A carasau kenyér receptje és elkészítési módja nemzedékről nemzedékre öröklődött egészen napjainkig.

Népszerű olasz elnevezése a carta (da) musica, azaz kotta, mert azt mondják róla, hogy sütés előtt olyan vékony, hogy egy kotta is olvasható rajta keresztül.

A pane carasaut a szardíniai konyha másik klasszikusának, a pane frattaunak az elkészítéséhez is használják, ami egy lasagne stílusú étel. A kenyérlapokat forró vízbe áztatják, majd paradicsomszósszal és pecorino Sardo sajttal rétegzik.

Adatok
Készítő:
Masserie Sardi
Kiszerelés:
70g
Származási ország:
Olaszország
Származási hely:
Szardínia
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek