ÜNNEPI NYITVATARTÁS 

December 23: 11:00 - 18:30
December 24 - 29: ZÁRVA
December 30: 11:00 - 18:30
December 31 - január 5: ZÁRVA

A zárvatartás ideje alatt az ügyfélszolgálat, a személyes átvétel és a csomagfeladás szünetel!

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Pane Carasau Integrale - Teljes kiőrlésű Szardínia szigeti lepénykenyér, 250g
Pane Carasau Integrale - Teljes kiőrlésű Szardínia szigeti lepénykenyér, 250g
2 100 Ft

Pane Carasau Integrale - Teljes kiőrlésű Szardínia szigeti lepénykenyér, 250g

Összetevők
teljes kiőrlésű durumbúza (60%), víz, só, sörélesztő

Nyomokban szóját és mustárt tartalmazhat.

Teljes kiőrlésű durumbúzasarából készült pane carasau.

 

A pane carasau (szárd nyelven "pirított kenyér") egy ősi, hagyományos szardíniai lepénykenyér; vékony és ropogós, általában fél méter átmérőjű, kerek formában sütik. A kenyeret kétszer sütik az extra ropogósság érdekében, mégpedig úgy, hogy az első sütés után a lepénykenyeret szétszedik, két lapra osztják és újra a kemencébe teszik. Egyedülálló ízével, a gabona és a fatüzelésű kemencék erős aromájával krékerként is finom és általában különféle harapnivalók, sajtok, előételek és levesek kísérőjeként fogyasztható.

2 100 Ft
Egységár: 8 400 Ft/kg
Részletek

A pane carasau eredete a nuragikus korba, az i.e. 1900-730 körüli időszakra vezethető vissza, a kenyér maradványait megtalálták a nurághok (hagyományos szardíniai kőépületek) régészeti ásatásai során. Hosszú eltarthatósága miatt (akár egy évig is eláll, ha szárazon tartják), a pane carasau egykor a szardíniai pásztorok alapvető tápláléka volt, amikor felhajtották a nyájat a hegyi legelőkre.

A pane carasau teljes elkészítési folyamatát szárd nyelven Sa Cottának nevezik; a sziget hagyományaiban a Sa Cotta mindig is az együttlét és a közös tevékenység pillanata volt, amelyben sokszor nemcsak a családtagok, hanem a szomszédság is részt vett. A carasau kenyér receptje és elkészítési módja nemzedékről nemzedékre öröklődött egészen napjainkig.

Népszerű olasz elnevezése a carta (da) musica, azaz kotta, mert azt mondják róla, hogy sütés előtt olyan vékony, hogy egy kotta is olvasható rajta keresztül.

A pane carasaut a szardíniai konyha másik klasszikusának, a pane frattaunak az elkészítéséhez is használják, ami egy lasagne stílusú étel. A kenyérlapokat forró vízbe áztatják, majd paradicsomszósszal és pecorino Sardo sajttal rétegzik.

Adatok
Készítő:
Masserie Sardi
Kiszerelés:
250g
Származási ország:
Olaszország
tápérték

Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1003 kJ/237 kcal
 Zsír 1,2g
    amelyből telített zsírsavak 0,1g
 Szénhidrát 46g
    amelyből cukrok 1,1g
 Rost 4,2g
 Fehérje 8,4g
 Só 1,1g

 

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek