Pastificio Gentile
English version below
HU
Az 1876-ban alapított Pastificio Gentile egyike azoknak a történelmi kézműves gyáraknak, amelyek Gragnano város tésztáját szerte a világon híressé tették. Ma a Gentile fenntartja a hagyományos gyártási módszereket és minden részletre figyelnek, az alapanyagok kiválasztásától a gyártási folyamatokig. A választott búzadara szigorúan olasz eredetű és a legjobb minőségű. A kiválasztott búzafajták között szerepel a neves Senatore Cappelli. A Pastificio Gentile tésztákban felhasznált búzát egy forrásból nyerik, gondosan és tisztelettel dolgozzák fel a campobassói Ferro Testvérek malomban (a dél-olaszországi Molise régióban). A kiváló alapanyag lehetővé teszi a prémium minőségű tészta előállítását és a "Cirillo" néven ismert alacsony hőmérsékletű szárítási módszer megőrzi különleges aromáját és állagát.
A Pastificio Gentile tésztáinak mindegyikét bronzból készült nyomóformán készítik. A bronz forma segítségével egy durvább, porózusabb felületű tészta készül, amely házi minőséget ad a tésztának. Ennek eredményeként a szószok jobban tapadnak a tésztéra, mint egy simább típusnál.
A Pasta Gentile az OFJ (IGP) védjegyet (földrajzi eredetvédelem) viseli, amely védi és elismeri a tésztakészítésben a legmagasabb minőséget. A védjegy biztosítja, hogy a kereskedelemben azonosítani lehessen az olyan termékeket, amelyek valóban egy adott régióból származnak.
EN
Established in 1876, Pastificio Gentile is one of the historic artisanal factories that made the city of Gragnano famous around the world for its pasta. Today, Gentile maintains the traditional production methods and the attention to every detail, from selection of raw materials to the production processes. The chosen semolina is strictly of Italian origin and of the best quality. Among the selected wheat varieties is the renowned Senatore Cappelli. All wheat used in Pastificio Gentile pasta is single-sourced and processed with care and respect at the Ferro Brothers Mill in Campobasso (in the Molise region of southern Italy). The excellent raw material allows for the production of a premium quality pasta and the low temperature drying method known as "Cirillo" conserves its distinct aroma and texture.
Each of Pastificio Gentile’s pasta shapes are bronze cut, meaning that the molds or "dies" used in production are made of bronze. The bronze mold creates a rougher, more porous pasta giving the pasta a homemade quality. As a result, sauces and seasonings do not slide off of the pasta as they would with a smoother type.
Pasta Gentile bears the PGI (IGP) mark (Protected Geographical Indication) which promotes and protects its name and recognizes its highest quality. The mark ensures that only products genuinely originating in a specific region are allowed to be identified as such in commerce.