ÜNNEPI NYITVATARTÁS 

December 23: 11:00 - 18:30
December 24 - 29: ZÁRVA
December 30: 11:00 - 18:30
December 31 - január 5: ZÁRVA

A zárvatartás ideje alatt az ügyfélszolgálat, a személyes átvétel és a csomagfeladás szünetel!

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Buono Cicatelli, 500g

Összetevők

olasz durumbúza, víz
Nyomokban tojást és mustárt tartalmazhat.

A klasszikus Cicatelli Puglia és Molise tartományokból az egyik legrégebbi pasta forma, hagyományosan úgy készül, hogy a tésztát hosszú hengerbe sodorják, majd 5 cm hosszúságú darabokra vágják. Ezután a cicatellit formázzák, az egyik kéz három középső ujját belenyomva a tésztadarabokba, hogy üreg keletkezzen. Dél-Olaszország egyes részein azonban rövidebb cicatellit készítenek és csak a mutató- és középső ujjal vagy csak a mutatóujjal formázzák. Egyes helyeken pedig akár dupla hosszúságú is lehet a tészta, ekkor mindkét kéz 3 középső ujját használják a formázáshoz.

Mihez ajánljuk?
Pesto, garnélrarákos mártás, krémes mártások

1 900 Ft
Egységár: 3 800 Ft/kg
Adatok
Kiszerelés:
500g
Származási ország:
Olaszország
Méretcsoport:
Speciális
Liszt fajta:
Durum
Főzési idő (perc):
11-12
Tojástartalom:
Tojás nélkül
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1389 kJ/332 kcal
 Zsír 0,4g
    amelyből telített zsírsavak 0g
 Szénhidrát 68,1g
    amelyből cukrok 1,7g
 Rost 3,2g
 Fehérje 14,33g
 Só 0,03g
Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek