Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Buono Orecchiette, 500g

Buono Orecchiette, 500g
Buono Orecchiette, 500g

Itáliában csaknem 700 éve készítenek orecchiettét és a tészta elkészítésének módja alig változott az idők során. Bár az orecchiette tészta hagyományosan Pugliából és a szomszédos Basilicatából származik, manapság Olaszország egész területén nagyon népszerű. Az „orecchiette” szó „kis füleket” jelent és a név nyilvánvalóan a formából ered. Az orecchiette állítólag a 12. és 13. század között vált népszerűvé Pugliában, tehát meglehetősen ősi eredetű tészta. Egyes gasztrotörténészek szerint eredetileg a 13. század folyamán Provence-ból érkezett Dél-Itáliába az Angevinekkel, akik „crosets” néven hoztak magukkal egy hasonló formájú tésztát. A pugliai orecchiette mérete változhat, a tészta elkészítésének helyétől és a felhasznált összetevőktől függően. Hagyományosan brokkolirüggyel (rapini) főzik, amelyet olaszul „cima di rapa” néven ismernek, de a nagyobbakat gyakran fogyasztják zöldségekkel, a kisebbeket húsmártással, raguval vagy paradicsommártással és apró húsgombóccal.


Mihez ajánljuk?
Apróra vágott leveles zöldségek (mangold, brokkoli, radicchio), túrós tészta, darabos mártások

1 900 Ft
Egységár: 3 800 Ft/kg
Nincs készleten
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Adatok
Kiszerelés
500g
Származási ország
Olaszország
Méretcsoport
Speciális
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
10-12
Tojástartalom
Tojás nélkül
összetevők

olasz durumbúza, víz
Nyomokban tojást és mustárt tartalmazhat.

Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1389 kJ/332 kcal
 Zsír 0,4g
    amelyből telített zsírsavak 0g
 Szénhidrát 68,1g
    amelyből cukrok 1,7g
 Rost 3,2g
 Fehérje 14,33g
 Só 0,03g
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Csomagajánlatok
Hasonló termékek