ÜNNEPI NYITVATARTÁS 

Karácsony előtt szombatonként is nyitva tartunk 10-14 óráig!
Utolsó nyitvatartás Karácsony előtt: december 23. 11:00 - 18:30
A két ünnep között csak december 30-án tartunk nyitva.
Újévi nyitás: 2025. január 6. hétfő

MEGRENDELÉSEK TELJESÍTÉSE

A december 19-ig feladott futáros vagy csomagpontos rendelések nagy valószínűséggel megérkeznek még Karácsony előtt. A később beérkező megrendeléseket december 30-án adjuk át a futárszolgálatnak és január 2-án kerülnek kiszállításra.

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Buono Linguine, 500g
Buono Linguine, 500g
1 550 Ft

Buono Linguine, 500g

összetevők

olasz durumbúza, víz
Nyomokban tojást és mustárt tartalmazhat.

A Linguine tészta a spaghetti után az egyik legismertebb és legnépszerűbb hosszú szárított tésztafajta, a liguriai Genovából származik, ahol az ilyen típusú tésztához a leggyakrabban pestós vagy tenger gyümölcsei mártást párosítanak. Ez a tésztaforma (alapvetően egy lapított spaghetti) valószínűleg először az 1700-as években jelent meg, Giulio Giacchero, az időszak genovai gazdaságáról szóló könyvében a pestóval, zöldbabbal és burgonyával ízesített trenettéről (ami egy hasonló tésztaforma) ír. Azt mondja, ez volt az akkori liguriai családok tipikus ünnepi étele és figyelemre méltó, hogy a pestós, babos és burgonyás trenette (vagy linguine) ma is népszerű Liguriában.

 

Mihez ajánljuk?
Tonhalas mártás, kisebb méretű tengeri herkentyűk, pesto

1 550 Ft
Egységár: 3 100 Ft/kg
Részletek

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Adatok
Kiszerelés:
500g
Származási hely:
Olaszország
Méretcsoport:
Hosszú
Liszt fajta:
Durum
Főzési idő (perc):
6 - 8
Tojástartalom:
Tojás nélkül
tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1389 kJ/332 kcal
 Zsír 0,4g
    amelyből telített zsírsavak 0g
 Szénhidrát 68,1g
    amelyből cukrok 1,7g
 Rost 3,2g
 Fehérje 14,33g
 Só 0,03g
Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.

A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek