Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30Telefon: +36 20 567 4222
A penne fajta kisebb testvére, gyerekeknek kedveltebb formátum, széles felhasználási területe egyezik a pennével.
Összetétel: durumliszt, vízFőzési idő (al dente): 11 percMihez ajánljuk?Darált húsos mártások, apróra vágott zöldségek, hideg tésztasaláták
A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.