Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Gentile Teljes kiőrlésű Rigatoni, 500g

Gentile Teljes kiőrlésű Rigatoni, 500g
Gentile Teljes kiőrlésű Rigatoni, 500g

Magas rosttartalmának köszönhetően a teljes kiőrlésű lisztből készült tészták különleges ízt kölcsönöznek az ételnek. 

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: teljes kiőrlésű durumbúza, víz

Főzési idő: 13 perc

Mihez ajánljuk?
Rakott tészták, húsos raguk, zöldségek

Adatok
Készítő
Gentile
Kiszerelés
500
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Campania
Méretcsoport
Nagy
Liszt fajta
Teljes kiőrlésű
Főzési idő (perc)
13
Tojástartalom
Tojás nélkül
Energia
1490kJ / 352Kcal
Zsír
2
- amelyből telített zsírsavak (g/100g)
0.5
Szénhidrát
67
- melyből cukor
3.2
Rost (g/100g)
7.8
Fehérje
14
0.01
Minősítés
IGP
Tészta hosszúsága (mm)
0
Tészta szélessége (mm)
0
Tészta vastagsága (mm)
0
Gyártó
Gentile
- amelyből telített zsírsavak
0.5
Rost
7.8
Tészta hosszúsága
0
Tészta szélessége
0
Főzési idő
13
Tészta vastagsága
0
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A nagy méretű tészták esetén fontos, hogy ne lobogó vízben főzzük, hogy elkerüljük az esetleges töréseket. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek