Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Gentile SpaghettOne (vastag spaghetti), 500g
Gentile SpaghettOne (vastag spaghetti), 500g
1 800 Ft

Gentile SpaghettOne (vastag spaghetti), 500g

Gentile SpaghettOne (vastag spaghetti), 500g
Gentile SpaghettOne (vastag spaghetti), 500g

Ez a tészta egyedi a maga módján: egy spaghetti szál átmérője 2,7 mm, mint egy bucatino, de nem lyukas. Érdes felületének köszönhetően több mártást képes felvenni, mint a normális méretű spaghetti és kiválóan helyettesíti a toszkán "Pici", a velencei "Bigoli" vagy a római "Tonnarelli" tésztákat. Egyedülálló forma, amely al dentére főzve kb. 15-17 perc alatt van kész.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 15-17 perc

Mihez ajánljuk?
Friss paradicsommártás, cacio e pepe, amatriciana, carbonara, halas mártások

1 800 Ft
Egységár: 3 600 Ft/kg
Adatok
Készítő
Gentile
Kiszerelés
500
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Campania
Méretcsoport
Hosszú
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
16
Tojástartalom
Tojás nélkül
Energia
1460kJ / 336kcal
Zsír
1.5
- amelyből telített zsírsavak (g/100g)
0.5
Szénhidrát
69
- melyből cukor
4
Rost (g/100g)
4
Fehérje
14
0.01
Minősítés
IGP
Tészta hosszúsága (mm)
0
Tészta szélessége (mm)
0
Tészta vastagsága (mm)
2.7
Gyártó
Gentile
- amelyből telített zsírsavak
0.5
Rost
4
Tészta hosszúsága
0
Tészta szélessége
0
Főzési idő
16
Tészta vastagsága
2.7
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek