A paccheri (más néven schiaffoni) hagyományos, széles cső formájú, amit általában gazdag, sűrű szószokkal vagy tenger gyümölcseivel készítenek. A nápolyi konyhában a paccheri már régóta létezik, és a szegények tésztájának számított, mert a darabok nagyok és laktatók. A paccheri lasagne-stílusú ételként is használható, ricottával töltve, paradicsomszósszal és Parmigiano sajttal rétegezve, majd sütőben megsütve. Kolbásszal és fokhagymával, vagy paradicsomszósszal töltve, esetleg vargányával töltve és fokhagymás fehérbormártással is készíthetjük. Gyakran tálalják gazdag húsos raguval vagy bolognai szósszal is. A paccheri padlizsános paradicsomszószban, szárított ricotta sajttal (ricotta salata) megszórva is rendkívül finom.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.