Húsvéti nyitvatartás: március 29. nagypéntek - zárva, április 1. húsvét hétfő - zárva
A zárvatartás ideje alatt a személyes átvétel, a csomagfeladás és az ügyfélszolgálat szünetel.

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Gentile Bucatini, 500g

A Bucatini Róma vidékének közkedvelt, hagyományos tésztáinak egyike, amely nagyon hasonlít a spagettonihoz, vagyis a vastag spagettihez, azonban a bucatinin egy apró lyuk fut át, ami miatt egyes olaszok szerint remek tészta a kiadós vagy krémes mártásokhoz. A lyuk gyakorlati haszna, hogy lehetővé teszi a tészta egyenletesebb főzését, kívül és belül, hiányában a belseje még mindig kemény lenne, amikor a külső már megfőtt. A lyuk eredete valószínűleg abban az ősi módszerben rejlik, hogy ezt a fajta tésztát kézzel készítették egy ferrettónak nevezett vékony rúddal. Egy kis darab tésztát tekertek és nyújtottak a ferretto köré, az eszközt aztán kihúzták, így maradt meg a lyuk a tészta hosszában.

 

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

1 790 Ft
Egységár: 3 580 Ft/kg
Nincs készleten
Adatok
Készítő
Gentile
Kiszerelés
500g
Származási hely
Campania
Méretcsoport
Hosszú
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
13
Tojástartalom
Tojás nélkül
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1460 kJ/336 kcal
 Zsír 1,5g
    amelyből telített zsírsavak 0,5g
 Szénhidrát 69g
    amelyből cukrok 4g
 Rost 4g
 Fehérje 14g
 Só <0,01g
összetevők: durumbúza, víz
A termelőről - Kattints a képre!
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.
A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében.
A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot.
Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel.
Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni.
Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek