Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Gentile Spaghetti alla Chitarra, 500g

A chitarra tésztát valószínűleg 1890-ben készítették először az Abruzzo tartományban található Chietiben. A szó gitárt jelent, ennek eredete a tészta készítéséhez használt eszköz: a chitarra egy téglalap alakú faváz, amelyen felülről lefelé párhuzamos huzalok („húrok”) futnak át. A kinyújtott tésztát a húrokra helyezik és sodrófa segítségével áttolják rajtuk. Az abruzzói tésztagyártók úgy fejtik le a tésztaszálakat a huzalokról, hogy „játszanak” rajtuk, mint egy húros hangszeren. A kapott tészta négyzet alakú spagettire hasonlít és porózus textúrájú. Abruzzóban a maccheroni alla chitarrát többféle húsos raguval fogyasztják, például peperoncinóval ízesített bárányhúsos paradicsommártással, vagy édes paprikás bárányraguval, vagy borjúhúsgombócos (pallottine) paradicsommártással.

 

 

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű durumbúzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.

1 790 Ft
Egységár: 3 580 Ft/kg
Nincs készleten
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Adatok
Készítő
Gentile
Kiszerelés
500g
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Campania
Méretcsoport
Hosszú
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
12
Tojástartalom
Tojás nélkül
Minősítés
IGP
Tészta vastagsága (mm)
1.9
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1460 kJ/336 kcal
 Zsír 1,5g
    amelyből telített zsírsavak 0,5g
 Szénhidrát 69g
    amelyből cukrok 4g
 Rost 4g
 Fehérje 14g
 Só <0,01g
összetevők: durumbúza, víz
A termelőről - Kattints a képre!
Recept ötlet - Cacio e pepe
Csomagajánlatok
Hasonló termékek