Alakja miatt általában „kagylónak” vagy „tengeri kagylónak” hívják ezt a tésztafajtát és valóban, a „conchiglia” szó olaszul tengeri kagylót jelent. A Conchiglie nem túl régi tésztaforma és csak szárítva állítják elő. Mivel olyan régóta nem létezik, nincs klasszikus története, amely egy bizonyos olasz régióhoz köthetné. A Conchiglioni a legnagyobb a kagylótészták közül, amelynek mérete hasonló a lumaconihoz (aminek csigaházhoz hasonlít az alakja), kiválóan tölthető és ideális tepsis tésztaételekhez.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.
Mihez ajánljuk?
Klasszikus rakott tészták, töltött tészták, spenóttal és ricottával töltött tésztához.