Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Gentile Eliche (óriás fusilli), 500g
Gentile Eliche (óriás fusilli), 500g
1 690 Ft

Gentile Eliche (óriás fusilli), 500g

Gentile Eliche (óriás fusilli), 500g
Gentile Eliche (óriás fusilli), 500g

1924-ben két Amerikába kivándorolt olasz fejlesztette ki az első gépet a fusilli ipari gyártására. Az ipari feldolgozási technikák bevezetése tette lehetővé a tésztakészítők számára, hogy a manapság ismert spirálformát elkészítsék, és mindjárt nagy mennyiségben, a hagyományos fusillit ugyanis eredetileg szigorúan kézzel készítették. A spirális, dugóhúzó alakot úgy kapták, hogy egy tésztaszálat egy hosszú tű vagy vékony rúd köré tekertek, amelyet „ferro” néven ismernek, egy speciális, fonásra emlékeztető módszerrel. Valójában a „fusilli” név a „fuso” szóból származik, ami orsót jelent. A kézzel készített fusillik persze egészen másképp néznek ki, mint a gép által készített változatok, és ezek készítésének módja és formája régiónként némileg eltér.

Az eliche a fusilli nagyobb méretű változata. Tálaljuk tésztasalátába vagy friss paradicsomos szósszal.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 12 perc

Mihez ajánljuk?
Tonhalas-zöldséges tésztasaláták, padlizsános paradicsommártás, tejszínes lazacmártás.

1 690 Ft
Egységár: 3 380 Ft/kg
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Adatok
Készítő
Gentile
Kiszerelés
500g
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Campania
Méretcsoport
Nagy
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
12
Tojástartalom
Tojás nélkül
Minősítés
IGP
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1460 kJ/336 kcal
 Zsír 1,5g
    amelyből telített zsírsavak 0,5g
 Szénhidrát 69g
    amelyből cukrok 4g
 Rost 4g
 Fehérje 14g
 Só <0,01g
A termelőről - Kattints a képre!
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.
A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében.
A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot.
Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel.
Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni.
Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek