ÜNNEPI NYITVATARTÁS 

December 23: 11:00 - 18:30
December 24 - 29: ZÁRVA
December 30: 11:00 - 18:30
December 31 - január 5: ZÁRVA

A zárvatartás ideje alatt az ügyfélszolgálat, a személyes átvétel és a csomagfeladás szünetel!

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Rigatoncini bio durumtészta, 500g

Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

A rigatoni szó az olasz „rigate” szóból származik, ami azt jelenti, hogy bordázott, barázdált vagy bélelt. A „rigatoncini” ugyanennek a tésztaformának egy kisebb változata, mely méretében jobban hasonlít a pennéhez.

A rigatoni méretében változatos lehet, különböző hosszúságú és átmérőjű, mindenképpen cső alakú tésztafajta. Nagyobbak, mint a penne, sedani és ziti, és néha enyhén íveltek, bár közel sem olyan íveltek, mint pl. a pipe rigate. A rigatonira jellemző, hogy hosszában bordázott, néha spirálisan csavarodva cső körül, mint az elicoidale. A pennétől eltérően a rigatoni végeit nem diagonálisan, hanem egyenesen vágják.

A rigatoni eredetileg Lazio tartományban volt a legnépszerűbb, különösen Rómában, ahol a „la pagliata”, helyi nyelvjárásban „pajata” római étel hagyományos alapja. A rigatoni azonban Dél-Olaszországban is különösen kedvelt tésztaforma lett, leginkább Szicíliában, ahol számos jellegzetes ételhez használják, mint például az „alla Norma” (nevét Bellini „Norma” című operájáról kapta) vagy a „ncaciata alla siciliana” (a Montalbano felügyelőről szóló könyvek és tévésorozatok révén lehet ismert) és az agrigentói „Il Taganu vagy Tagano di Aragona”, amelyet hagyományosan húsvét szombaton készítenek, és húsvét hétfőn fogyasztanak.

 

Főzési idő: 8 perc

1 701 Ft
Egységár: 3 401 Ft/kg
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Adatok
Készítő:
Minardo
Kiszerelés:
500 g
Származási ország:
Olaszország
Származási hely:
Szicília
Méretcsoport:
Speciális
Liszt fajta:
Durum
Főzési idő (perc):
8
Tojástartalom:
Tojás nélkül
A TERMELŐ - KATTINTS A KÉPRE!

Video

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek