Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Minardo - Gigli bio durumtészta, 500g
Minardo - Gigli bio durumtészta, 500g
2 100 Ft
ÚJ

Minardo - Gigli bio durumtészta, 500g

Minardo - Gigli bio durumtészta, 500g
Minardo - Gigli bio durumtészta, 500g

A Gigli az egyik legszebb tésztaforma, más nevén „riccioli”, azaz fürt, vagy „campanelle”, azaz harangvirág vagy kis harang. Olaszországban azonban leginkább gigli néven ismerik, ami liliomot jelent. A Gigli tészta valószínűleg Toszkánából származik, ezt az elképzelést támasztja alá, hogy a liliom Firenze emblémája és régóta a város címerének része.

A tipikus toszkán regionális receptek a gigli tésztát vadhúsos raguval párosítják, de nagyon jól passzol sűrű, krémes szószokhoz és növényi alapú szószokhoz is (például leveles zöldség pancettával). A gigli sült tészta receptekhez is használható.

A Minardo a Russello durumbúzából készíti tésztáit, amely egy ősi szicíliai durum fajta.

2 100 Ft
Egységár: 4 200 Ft/kg
Adatok
Készítő
Minardo
Kiszerelés
500g
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Szicília
Méretcsoport
Speciális
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
6
Tojástartalom
Tojás nélkül
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
A TERMELŐ - KATTINTS A KÉPRE!
Video
Csomagajánlatok
Hasonló termékek