ÜNNEPI NYITVATARTÁS 

Karácsony előtt szombatonként is nyitva tartunk 10-14 óráig!
Utolsó nyitvatartás Karácsony előtt: december 23. 11:00 - 18:30
A két ünnep között csak december 30-án tartunk nyitva.
Újévi nyitás: 2025. január 6. hétfő

MEGRENDELÉSEK TELJESÍTÉSE

A december 19-ig feladott futáros vagy csomagpontos rendelések nagy valószínűséggel megérkeznek még Karácsony előtt. A később beérkező megrendeléseket december 30-án adjuk át a futárszolgálatnak és január 2-án kerülnek kiszállításra.

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Tojásos tészta

Az olasz tojásos tészták a gasztronómiai örökség szerves részét képezik. Ezek a tészták, amelyek friss tojással készülnek, gazdag ízük és selymes textúrájuk révén különleges helyet foglalnak el az olasz konyhában. Az olasz háziasszonyok és séfek évszázadok óta tökéletesítik a tojásos tészták készítésének művészetét, ami ma is fontos szerepet játszik az olasz gasztronómiai kultúrában.
Az olasz tojásos tészták története az ókori Rómáig nyúlik vissza. A középkorban a tésztakészítés technikái folyamatosan fejlődtek, és a reneszánsz korban váltak igazán népszerűvé. Az olasz régiók mindegyike saját tészta-specialitásokkal rendelkezik, amelyek az adott terület alapanyagain és tradícióin alapulnak.
Az olasz tojásos tészták készítése családi hagyomány, amelyet generációról generációra adnak tovább. Az olasz háztartásokban a tésztakészítés gyakran közösségi tevékenység, ahol a családtagok együtt dolgoznak. Az ilyen tészták különleges alkalmakra, ünnepekre és vasárnapi ebédekre készülnek, és mindig frissen, házilag készítik őket.
Hagyományosan a legegyszerűbb olasz tojásos tészta elkészítéséhez nem kell más, csupán jó minőségű liszt, friss tojás és egy csipet só.
A legkedveltebb tojásos tésztafajták közé tartoznak: Tagliatelle, Fettuccine, Pappardelle és Linguine. Az olasz tésztafajták gazdag választékát kínáljuk, beleértve a házi készítésű, tradicionális és kézzel készített tészta-specialitásokat is, amelyek ideálisak különleges alkalmakra és mindennapos étkezésekre egyaránt.