Shop: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Open: Mo-Fr 11:00 - 18:30
Phone: +36 20 567 4222

Gentile Whole grain Penne Rigate, 500g

Gentile Whole grain Penne Rigate, 500g
Gentile Whole grain Penne Rigate, 500g

The selected semolina wheat used in this pasta is strictly of Italian origin and of the best quality, including the Senatore Cappelli variety which is renowned for cooking to al-dente. It also gives the pasta a golden color. Bronze cut pasta molds create a rough and porous texture much like homemade pasta. The low temperature drying method known as cirillo preserves the distinct texture and aroma.

Ingredients: durum wheat semolina, water

Cooking time (al dente): 13 minutes

Info
Manufacturer
Gentile
Package
500
Country of origin
Olaszország
Place of origin
Campania
Group size
Nagy
Flour
Teljes kiőrlésű
Cooking time (min.)
13
Egg content
Tojás nélkül
Calories
1490kJ / 352Kcal
Fat
2
- of which saturated fat (g/100g)
0.5
Total Carbonhydrates
67
- of which sugar
3.2
Fiber (g/100g)
7.8
Proteins
14
Salt
0.01
Qualification
IGP
Pasta length (mm)
0
Pasta width (mm)
0
Pasta thickness (mm)
0
Manufacturer
Gentile
- amelyből telített zsírsavak
0.5
Rost
7.8
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A nagy méretű tészták esetén fontos, hogy ne lobogó vízben főzzük, hogy elkerüljük az esetleges töréseket. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Similar products