Ezeket a szardellákat fenntarthatóan halásszák a Földközi-tengeren, majd feldolgozzák és kézzel csomagolják. Más halakkal ellentétben a szardella bőséges és nem veszélyezteti kihalás.
Cetara egy kis halászváros Campania partja mentén, Nápoly közelében, híres a kiváló minőségű szardella előállításról.
Olaszországban a szardellát sok különböző előételnél frissen fogyasztják, sóban vagy olajban tartósítva. Sok fogyasztó a szardellát a sóssággal azonosítja. A római időkig visszanyúló eljárás, a bőségesen rendelkezésre álló, kis mediterrán halak sóval való tartósítása remek módja annak, hogy a fűszerként tárolják a kamrában.
Párosítás: Crostini, vaj, grillezett paprika, nagyszerű friss kenyérrel és vajjal, pizzán, tésztaszószban, salsa verde és tartármártás készítéséhez.
Ez a termék csak hűtve tárolható, ezért megrendelése csak személyes átvétellel lehetséges!