Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Buono Truciolotti, 500g

Általában az olasz tésztaformáknak régre visszanyúló és izgalmas történetük van, melyben megjelenik egy adott régió kulináris fejlődése és történelme is. Nos, a truciolottiról ez nem igazán mondható el; a fusilli manapság elterjedt változatához hasonlóan ez a tésztafajta is a modern gyártási technológia szülötte. Ez azonban semmit nem von le az értékéből, egy nagyszerű tésztafajta a truciolotti, a tejszín és gomba vagy a sertésoldalas és káposzta különösen jól állnak neki, de használható rakott tésztaként is és botrányosan jó túrós csusza készíthető belőle!

A Pasta Zaccagni termékei csak a legjobb minőségű durumbúzadarával és tiszta Majella hegyi forrásvízzel készülnek. Az alacsony hőmérsékleten, hosszan tartó és lágy szárítás garantálja az egyedülálló és értékes tésztát, amely tökéletes minőséget visz az otthonok és éttermek asztalaira a világ minden táján.

Részletek

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Adatok
Készítő
Zaccagni
Kiszerelés
500g
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Abruzzo
Méretcsoport
Speciális
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
12
Tojástartalom
Tojás nélkül
Energia
335kcal / 100g
Zsír
1.5
Szénhidrát
73
- melyből cukor
0
Fehérje
13
Gyártó
Zaccagni
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek