HONLAPUNK MEGÚJULT!

(Aggodalomra semmi ok, a funkciók, termékek és a vásárlói fiók mentései változatlanok maradtak, csak a kinézet változott.)

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Montecchia Száraz csicseriborsó, 500g

Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1323 kJ/316 kcal
 Zsír 6,3g
 Szénhidrát 46,9g
 Rost 13,6g
 Fehérje 20,9g
 Nátrium 0,06g

A csicseriborsó az egyik legősibb kultúrnövények egyike, a Közel-Keleti térségben kb. 7,500 éves maradványokat is találtak. Legfőbb termőhelyei a mediterráneum országai, Nyugat-Ázsia, és az indiai szubkontinens.

Közepes méretű száraz hüvelyes, jellegzetes csúcsos kitüremkedéssel.

A csicseriborsó kitűnő fehérje- és kalciumforrás, magas vas- és rosttartalommal. Rendszeres fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezzel mérsékli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Magas pektintartalma csökkenti a vércukorszint jelentős ingadozását, ezért cukorbetegek számára is javasolt élelmiszer (vigyázat! viszonylag magas a szénhidráttartalma).

1 900 Ft
Egységár: 3 800 Ft/kg
Részletek

Olaszországban népszerű étel a toszkán csicseriborsó lepény, vagy a csicseriborsó leves, de szinte mindenhez használható: salátákhoz, tésztaételekhez, köretként, ebből készül a falafel is, vagy készíthetünk humuszt belőle.

Felhasználás előtt mossa és válogassa át.
Javasolt áztatás: 12 óra
Javasolt főzési idő: 1/1,5 óra

Adatok
Készítő:
Frantoio Montecchia
Kiszerelés:
500g
Származási ország:
Olaszország
Származási hely:
Abruzzo
Videó

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek