Shop: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Open: Mo-Fr 11:00 - 18:30
Phone: +36 20 567 4222

Buono! Trofie, 500g

Each of the Buono! pasta was individually selected at the La Maiella Pasta Factory.

Made in the earth of the Maiella National Park using the best selected durum wheat flours, high mountain springwater, bronze dies and a low-temperature drying process.

Trofie, a short twisted pasta is probably the number one choice for pesto, because the sauce gets into the spirals, ensuring that each mouthful is truly flavourful! In fact, this pasta originally comes from the same region as basil pesto Genovese, the most well known of all pesto sauces.

Trofie were apparently invented in a town on the eastern Ligurian Riviera called Recco near Genova. Legend has it that the women of the region used to sit on chairs along the coast twisting the pasta pieces as they waited for their fishermen husbands to return home.

Ingredients: durum wheat, water

Cooking time (al dente): 12 min

Online not available
Details

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Több év keresés és tesztelés után a Pastificio La Maiella manufaktúrával szerződtünk le, hogy megcsinálják a saját tésztáinkat. Kiváló minőségű durumbúzát, és kizárólag hegyi forrásvizet használnak, a Maiella-hegy lábán található kis üzemükben.
A tésztákat bronz fejeken préselik át, és alacsony hőmérsékleten, nagyon lassú szárítást alkalmaznak. Miközben a nagy ipari cégek teflon fejekkel dolgoznak, és 150 fokon szárítják a tésztát (kb 3 óra alatt kész a termék), egy kis manufaktúra bronz fejeket használ, így érdesebb lesz a tészta felülete, és 40-50 fokon szárít, akár több napon át.

Info
Manufacturer
PastificoMaiella
Package
500
Place of origin
Abruzzo
Group size
Speciális
Flour
Durum
Cooking time (min.)
12
Egg content
Tojás nélkül
Calories
335kcal / 100g
Fat
1.5
- of which saturated fat (g/100g)
0.3
Total Carbonhydrates
73
- of which sugar
0
Fiber (g/100g)
0
Proteins
13
Salt
0.015
Pasta length (mm)
35
Pasta width (mm)
0
Pasta thickness (mm)
3.4
Manufacturer
PastificoMaiella
- amelyből telített zsírsavak
0.3
Rost
0
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Videó
Similar products