Shop: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Open: Mo-Fr 11:00 - 18:30
Phone: +36 20 567 4222

Buono Fusilli, 500g

It was two Italian-Americans who developed the first machine for the industrial production of fusilli in 1924. The introduction of industrial processing techniques subsequently enabled pasta makers to make the typical spiral fusilli we know today, and make them in large quantities, as traditional fusilli was originally strictly handmade. The spiral, corkscrew shape was obtained by wrapping a strand of pasta dough around a long needle or thin rod, known as a ‘ferro’, using a particular method which was reminiscent of spinning. In fact, the name ‘fusilli’ comes from ‘fuso’ which means spindle. Handmade fusilli look quite different to the machine made versions and the method of making them and their shapes differ somewhat from region to region.

Each of the Buono pasta was individually selected at the Zaccagni Pasta Factory.

The secret that makes this pasta so delicious lies in the top-quality grain, that is milled so carefully, in the pure water that flows from the Majella mountain springs and in the drying process that sees the pasta dried slowly and gently at very low temperatures.

Ingredients: durum wheat, water

1 500 Ft
Unit price: 3 000 Ft/kg
Out of stock
Details

A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.
Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.

Több év keresés és tesztelés után a Pastificio Zaccagni manufaktúrával szerződtünk le, hogy megcsinálják a saját tésztáinkat. Kiváló minőségű durumbúzát és kizárólag Maiella-hegyi forrásvizet használnak üzemükben.
A tésztákat bronz fejeken préselik át, és alacsony hőmérsékleten, nagyon lassú szárítást alkalmaznak. Miközben a nagy ipari cégek teflon fejekkel dolgoznak, és 150 fokon szárítják a tésztát (kb 3 óra alatt kész a termék), egy kis manufaktúra bronz fejeket használ, így érdesebb lesz a tészta felülete, és 40-50 fokon szárít, akár több napon át.

Info
Manufacturer
Zaccagni
Package
500g
Country of origin
Olaszország
Place of origin
Abruzzo
Group size
Rövid
Flour
Durum
Cooking time (min.)
11
Egg content
Tojás nélkül
Calories
1496 kJ / 353 kcal / 100g
Fat
1.5
- of which saturated fat (g/100g)
0.3
Total Carbonhydrates
70
- of which sugar
2.5
Fiber (g/100g)
3
Proteins
14
Salt
0.002
Manufacturer
Zaccagni
- amelyből telített zsírsavak
0.3
Rost
3
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A nagy méretű tészták esetén fontos, hogy ne lobogó vízben főzzük, hogy elkerüljük az esetleges töréseket. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Similar products