Shop: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.Open: Mo-Fr 11:00 - 18:30Phone: +36 20 567 4222
Each of the Buono pasta was individually selected at the Zaccagni Pasta Factory.
The secret that makes this pasta so delicious lies in the top-quality grain, that is milled so carefully, in the pure water that flows from the Majella mountain springs and in the drying process that sees the pasta dried slowly and gently at very low temperatures.
Classic cavatelli from Puglia and Molise, one of the oldest pasta types, are traditionally made by rolling pasta dough into long ropes or snakes and then cutting them into pieces 5cms in length. The cavatelli are then formed by pressing the three middle fingers of one hand into each piece of dough to create a cavity. However, in some parts of Southern Italy, cavatelli are made shorter using only the index and middle finger or only the index finger. In some places, people make them even longer by doubling the length of the piece of pasta to about 10 centimeters. They then use the 3 middle fingers of both hands.
Ingredients: durum wheat, water
Cooking time (al dente): 12 min
A tésztát minden olyan ország gasztronómiájába megtaláljuk, ahol búzaféléket termelnek. Az emberiség azóta készíti, hogy felfedezte a liszt és víz keverékét, és persze annak különböző felhasználási területeit.Olaszország déli része az a hely, ahol kialakult a száraz durumtészta kultúrája. Itt találhatók a legjobb klimatikus adottságok a magas minőségű durumbúza termesztéséhez. A tenger és az Appenninek közelsége pedig megteremtette a megfelelő mezoklímát a tészta szárításához. Ma már a technológia segít kiküszöbölni a klíma tényezőjét, de minden máshoz továbbra is elengedhetetlen a szakember keze és tudása.