Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Blog

Pane in cassetta (vekni)

2022.06.29 14:56
Pane in cassetta (vekni)

Hozzávalók:

500 g Manitoba liszt
2 csomag szárított élesztő vagy 1 kis kocka friss élesztő
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ teáskanál só (kb. 10 g)
½ teáskanál kristálycukor
270 g víz

 

Elkészítés:

Egy pohár meleg vízben keverd el a cukrot, majd futtasd fel az élesztőt. A lisztet halmozd deszkára, majd csinálj egy mélyedést a közepén. Öntsd bele a felfutott élesztőt.

Add hozzá az olívaolajat, sót és a maradék vizet, és gyúrd legalább 7 percig, amíg a tészta sima és puha nem lesz.

A tésztából formálj golyót, tedd egy lisztezett edénybe, és fóliával vagy nedves ruhával letakarva keleszd 15 percig meleg helyen.

A megkelt tésztából formázz cipót, vagy téglalap alakú, olajjal kikent formát is használhatsz. Fóliával vagy nedves ruhával takard le, és meleg helyen körülbelül 2 órán keresztül keleszd tovább, amíg a tészta térfogata a duplájára nem nő.

Forró sütőben, 180°C-on 30 percig süsd.

Tanács: a kenyér mérete ne haladja meg az 500 g-ot.
A sütés közbeni jobb növekedés érdekében vágd be a tésztát ferdén és mélyen. A sütőből kivéve hagyd jól kihűlni.

Forrás: https://www.molinopasini.com/il-racconto/222-pane-in-cassetta#molinopasini

A Bruschetta (kiejtése: brusketta) egy klasszikus olasz előétel, és nem igazán lehet megunni! Minden olaj más, minden paradicsom más, mindenki máshogy szereti ízesíteni, sózni, fűszerezni. Nincs szabály, csak a jó alapanyag a lényeg, ahogy Dragomán György is írja!