ÜNNEPI NYITVATARTÁS 

Karácsony előtt szombatonként is nyitva tartunk 10-14 óráig!
Utolsó nyitvatartás Karácsony előtt: december 23. 11:00 - 18:30
A két ünnep között csak december 30-án tartunk nyitva.
Újévi nyitás: 2025. január 6. hétfő

MEGRENDELÉSEK TELJESÍTÉSE

A december 19-ig feladott futáros vagy csomagpontos rendelések nagy valószínűséggel megérkeznek még Karácsony előtt. A később beérkező megrendeléseket december 30-án adjuk át a futárszolgálatnak és január 2-án kerülnek kiszállításra.

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Blog
2022.07.05 15:34

Cavatelli all'olio, acciughe e burrata

Cavatelli all'olio, acciughe e burrata

Hozzávalók 4-6 főre

400 g teljes kiőrlésű búzaliszt 

250 ml meleg víz

só ízlés szerint

60 ml extraszűz olívaolaj

4 db szardella filé olajban

100 g burrata

Elkészítés

Keverd össze a lisztet az enyhén sós, meleg vízzel, hogy kemény tésztát kapj.

A tésztát sokáig dolgozd, majd golyóvá formázd és egy konyharuhával letakarva pihentesd.

Dolgozd át a tésztát kicsit, tépj le darabokat, vágd egy centiméter átmérőjű rudakra (ne dolgozz az egész tésztával egyszerre, hogy ne száradjon ki). Készíts 2-3 cm hosszú hengereket, majd 'vájd ki' őket, akár ujjal is tudsz mélyedést csinálni. 

Turmixold össze a burratát az olajjal és a szardellával.

A cavatellit bő, sós vízben néhány percig főzd. Csepegtesd le és egy forró tálba tedd a szardellás burratával együtt, forgasd össze, és tálalhatod is.

 

Az eredeti recept ITT megtekinthető olasz nyelven.

Kijelenthetjük, hogy a magyar tésztafőző szokások nem teljesen egyeznek meg az olaszokéval. Vannak dolgok, amikre az olaszok nagyon kényesek, az egyik mindenképpen a tészta helyes főzése, de persze még van egy pár.