Cavatelli all'olio, acciughe e burrata
Hozzávalók 4-6 főre
400 g teljes kiőrlésű búzaliszt
250 ml meleg víz
só ízlés szerint
60 ml extraszűz olívaolaj
100 g burrata
Elkészítés
Keverd össze a lisztet az enyhén sós, meleg vízzel, hogy kemény tésztát kapj.
A tésztát sokáig dolgozd, majd golyóvá formázd és egy konyharuhával letakarva pihentesd.
Dolgozd át a tésztát kicsit, tépj le darabokat, vágd egy centiméter átmérőjű rudakra (ne dolgozz az egész tésztával egyszerre, hogy ne száradjon ki). Készíts 2-3 cm hosszú hengereket, majd 'vájd ki' őket, akár ujjal is tudsz mélyedést csinálni.
Turmixold össze a burratát az olajjal és a szardellával.
A cavatellit bő, sós vízben néhány percig főzd. Csepegtesd le és egy forró tálba tedd a szardellás burratával együtt, forgasd össze, és tálalhatod is.
Az eredeti recept ITT megtekinthető olasz nyelven.
Kijelenthetjük, hogy a magyar tésztafőző szokások nem teljesen egyeznek meg az olaszokéval. Vannak dolgok, amikre az olaszok nagyon kényesek, az egyik mindenképpen a tészta helyes főzése, de persze még van egy pár.