A PRIMITIVA-val Pasini újra felfedezett egy magas rosttartalmú, fehérjében gazdag búzaválasztékot és tökéletesített egy új keverési és őrlési technikát. Háromféle, 1-es, 2-es és teljes kiőrlésű változatban kapható, ideális rövid, közepes és hosszú kelesztéshez a kenyérkészítés során /péksüteményekhez / pizzához. A gyúrás és sütés során felszabaduló ízeket és aromákat a kiváló minőségű alapanyagok és a szakértő feldolgozás garantálják.
Ez egy innovatív liszt, többféle felhasználásra javasolt: a croissant-tól az édes vagy sós rövid pitetésztáig és a nagyon jó teljes kiőrlésű süteményekig. Más teljes kiőrlésű lisztekhez képest rugalmasabb, könnyen feldolgozható és nagyon jól veszi fel a vizet. A kapott termék fagyasztás esetén is változatlanul tartja érzékszervi tulajdonságait, hozzájárulhat a jobb emésztéshez. Rostokban és ásványi sókban gazdagabb.