Bottoni
Hozzávalók 4 főre
A tésztához: 300 g Pasta Fresca liszt 3 közepes tojás Opcionális: ehető virágok szárított vagy friss szirmai |
A töltelékhez: 500 g spenót vagy friss fűszernövények vegyesen 220 g ricotta 50 g reszelt Parmigiano Reggiano |
Elkészítés:
A Pasini Pasta Fresca tésztalisztből készíts egy „szökőkutat”, ennek a közepébe tedd a tojásokat, és villával keverd össze. Amikor kezd tömörödni a tészta, dolgozd tovább kézzel, amíg sima tésztát nem kapsz. Csomagold be fóliával, és hagyd legalább 30 percig szobahőmérsékleten pihenni.
A fűszernövényeket alaposan mosd meg, majd forrásban lévő vízben enyhén forrázd le, hideg vízben hűtsd le, és amennyire csak lehet, csepegtesd le. Késsel vágd apróra és egy tálban keverd el a reszelt Caseificio Cavola 993 24 hónapos parmezánnal, ricottaval, ízlés szerinti Francesca Fűszerei szerecsendióval és szicíliai Cutrera tengeri sóval. Ha a töltelékkel elkészültél, tedd egy sima, kerek fúvókával (1 cm) ellátott cukrászzacskóba, és tárold hűtőszekrényben.
A tésztához a tészta 1/3-át vedd ki, és készíts tésztalapot gép segítségével (lehetőleg ne használj lisztet). Fokozatosan lépj az 1-es vastagságról az 5-ös vastagságra. A tészta felét szórd meg a virágszirmokkal, fedd le a tészta másik felével, és sodrófával enyhén nyomkodd bele a szirmokat. A tésztát ismét 5-ös, majd 6-os vastagságúra nyújtsd. Helyezd a tésztát enyhén lisztezett munkafelületre.
Két ugyanakkora tésztalapra lesz szükséged. A tölteléket gombóconként helyezd a tésztalapra, ügyelve arra, hogy elegendő és egyenlő távolság legyen köztük. Fedd be a tészta másik felével, és finoman nyomkodd be a területeket töltelék nélkül, hogy a levegő kiszabaduljon, és a tészta összetapadjon. A tetszés szerinti formánkkal vágd ki a gombócokat, és enyhén lisztezett tálcára tedd. Ismételd meg a folyamatot, amíg a töltelék el nem fogy. Bő, sós vízben 3-4 percig forrald, majd serpenyőben vajjal és zsályával ízesítsd.
Recept és fotó: Jessica Leone
Forrás: https://www.molinopasini.com/il-racconto/336-bottoni-con-erbe-e-fiori-di-campo#molinopasini
Kijelenthetjük, hogy a magyar tésztafőző szokások nem teljesen egyeznek meg az olaszokéval. Vannak dolgok, amikre az olaszok nagyon kényesek, az egyik mindenképpen a tészta helyes főzése, de persze még van egy pár.