Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Blog

Bottoni

2022.07.05 13:50
Bottoni

Hozzávalók 4 főre

A tésztához:

300 g Pasta Fresca liszt

3 közepes tojás

Opcionális: ehető virágok szárított vagy friss szirmai

A töltelékhez:

500 g spenót vagy friss fűszernövények vegyesen

220 g ricotta

50 g reszelt Parmigiano Reggiano

szerecsendió

 

Elkészítés:

A lisztetből készíts egy „szökőkutat”, ennek a közepébe tedd a tojásokat, és villával keverd össze. Amikor kezd tömörödni a tészta, dolgozd tovább kézzel, amíg sima tésztát nem kapsz. Csomagold be fóliával, és hagyd legalább 30 percig szobahőmérsékleten pihenni.

A fűszernövényeket alaposan mosd meg, majd forrásban lévő vízben enyhén forrázd le, hideg vízben hűtsd le, és amennyire csak lehet, csepegtesd le. Késsel vágd apróra és egy tálban keverd el a reszelt parmezánnal, ricottaval, ízlés szerinti szerecsendióval és sóval. Ha a töltetlékkel elkészültél, tedd egy sima, kerek fúvókával (1 cm) ellátott cukrászzacskóba, és tárold hűtőszekrényben.

A tésztához a tészta 1/3-át vedd ki, és készíts tésztalapot gép segítségével (lehetőleg ne használj lisztet). Fokozatosan lépj az 1-es vastagságról az 5-ös vastagságra. A tészta felét szórd meg a virágszirmokkal, fedd le a tészta másik felével, és sodrófával enyhén nyomkodd bele a szirmokat. A tésztát ismét 5-ös, majd 6-os vastagságúra nyújtsd. Helyezd a tésztát enyhén lisztezett munkafelületre.

Két ugyanakkora tésztalapra lesz szükséged. A tölteléket gombóconként helyezd a tésztalapra, ügyelve arra, hogy elegendő és egyenlő távolság legyen köztük. Fedd be a tészta másik felével, és finoman nyomkodd be a területeket töltelék nélkül, hogy a levegő kiszabaduljon, és a tészta összetapadjon. A tetszés szerinti formánkkal vágd ki a gombócokat, és enyhén lisztezett tálcára tedd. Ismételd meg a folyamatot, amíg a töltelék el nem fogy. Bő, sós vízben 3-4 percig forrald, majd serpenyőben vajjal és zsályával ízesítsd.

 

 

Recept és fotó: Jessica Leone

Forrás: https://www.molinopasini.com/il-racconto/336-bottoni-con-erbe-e-fiori-di-campo#molinopasini

Kijelenthetjük, hogy a magyar tésztafőző szokások nem teljesen egyeznek meg az olaszokéval. Vannak dolgok, amikre az olaszok nagyon kényesek, az egyik mindenképpen a tészta helyes főzése, de persze még van egy pár.