Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Vajra - Claré J.C. Nebbiolo Langhe DOC, 0.75l

A Claré JC egy egyedülálló bor, a Vajra megidézi vele a Nebbiolo egy elfeledett stíliusát, amikor könnyedebb és frissebb formájában fogyasztották; a bor készítése G.B. Croce, a Savoya Ház ékszerészének 1606-os útmutatását követi. A bort nem sokkal az erjedés után palackozzák, hogy megőrizze szelíd, félszáraz lecsengését és élvezetes energiáját. A 2020-as JC fantasztikusan jóívású, a valaha volt egyik legtisztább és legélénkebb évjárat.

Átlátszó, élénkvörös rubin színű. Illatában cseresznye, cseresznyemag, erdei szamóca és gránátalmanektár jegyek jelennek meg, melyet a nedves kő, a narancsvirág és az édes fűszerek tesznek teljessé. Ihatósága lenyűgöző, hosszú lecsengését erdei bogyós gyümölcsök és lila virágok jellemzik. A selymes tanninoknak köszönhetően ez a bor enyhén hűtve (14-16°C) a melegebb hónapokban is maximális élvezetet nyújt és sokféle ételpárosítására alkalmas, az aperitifektől és előételektől a fűszeres ételekig, sült finomságokig és grillételekig.

2020 egy igazán figyelemre méltó évjárat, az egyik leghosszabb volt az évtizedben. Időben megindult a rügyfakadás, de tavasszal és nyáron lelassult a folyamat, ami késői szüretet eredményezett. Május 12.-én kezdődött a bőséges virágzás, amely megnyitotta az utat a parfümös, légies és vörös tónusú bor felé. A júliusig tartó bőséges csapadék kevésbé szabályos termést és sokkal több munkát jelentett a szőlőültetvényekben, de egyúttal enyhébb hőmérsékletet is hozott, ami 213 napos vegetációs ciklust eredményezett. Pompás aroma, karakteres fajtajelleg és csodálatos tanninok jellemzik a 2020-as évjáratot.

6 500 Ft
Nincs készleten
Adatok
Készítő
G.D. Vajra
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Piemonte
Szőlőfajta
Nebbiolo
Termőterület
Salento
Szín
Vörös
Alkoholtartalom %
14
További információ
Szeptember 24. körül szüretelt, 100% Nebbiolo fiatal szőlőültetvényekről. A szőlő körülbelül 18%-át egész fürtben fermentálták. Rövid macerálás után a héjazott szőlő erjedése rácson fejeződött be a kíméletesebb extrakció érdekében. A 2021. február 11.-ei palackozás előtt nagyon rövid ideig érlelték. 1971-ben az akkor még egyetemi hallgató Aldo Vajra az egyik legelső bortermelő volt, aki biogazdálkodást vezetett be Piemontban. A szőlőültetvények talaját füvesítéssel és spontán növénytakaróval ápolják immár közel 50 éve. Fenntartható gazdálkodást folytatnak és organikus minősítéssel rendelkeznek. A hektáronként befektetett fizikai munka hihetetlen arányával a Vajra gazdálkodása a szeretet és a „recept nélküli” odafigyelés munkája. Intenzíven kutatják és javítják a növény- és állatvilág biodiverzitását, nemcsak a szőlőültetvényekben, hanem a pincészetekben és az erdőkben is.
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek