Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Vajra - Nebbiolo Langhe DOC, 0.75l

A Vajra Langhe DOC Nebbiolót a fajtajelleg, az aroma tisztasága és a mélység jellemzi. A szőlőt október közepén szüretelik a pincészetet körülvevő fiatal, hozzávetőleg 10-25 éves saját ültetvényekről. Gyengéd és hosszú macerálást alkalmaznak, hogy megtartsák a bor élénkségét és energiáját. A palackozás előtt átlagosan 8-14 hónapig érlelik a bort, az érlelés rozsdamentes acél kádakban, illetve rövid ideig semleges tölgyfahordóban történik.

Világos rubinvörös szín, élénk parfümösség, virágos illat rózsaszirmokkal, ibolyával és friss bogyós gyümölcsökkel, sötét gyümölcsök, levendula és menta árnyalataival. Ízében elegáns és összetett, roppanós vörös gyümölcsök rétegeivel, narancshéjjal, édes fűszerekkel, földes és ásványos felhanggal.

7 900 Ft
Egységár: 10 533 Ft/l
Nincs készleten
Adatok
Készítő
G.D. Vajra
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Piemonte
Szőlőfajta
Nebbiolo
Termőterület
Langhe
Szín
Vörös
Alkoholtartalom %
14
További információ
1971-ben az akkor még egyetemi hallgató Aldo Vajra az egyik legelső bortermelő volt, aki biogazdálkodást vezetett be Piemontban. A szőlőültetvények talaját füvesítéssel és spontán növénytakaróval ápolják immár közel 50 éve. Fenntartható gazdálkodást folytatnak és organikus minősítéssel rendelkeznek. A hektáronként befektetett fizikai munka hihetetlen arányával a Vajra gazdálkodása a szeretet és a „recept nélküli” odafigyelés munkája. Intenzíven kutatják és javítják a növény- és állatvilág biodiverzitását, nemcsak a szőlőültetvényekben, hanem a pincészetekben és az erdőkben is.
Csomagajánlatok
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek