ÜNNEPI NYITVATARTÁS 

Karácsony előtt szombatonként is nyitva tartunk 10-14 óráig!
Utolsó nyitvatartás Karácsony előtt: december 23. 11:00 - 18:30
A két ünnep között csak december 30-án tartunk nyitva.
Újévi nyitás: 2025. január 6. hétfő

MEGRENDELÉSEK TELJESÍTÉSE

A december 19-ig feladott futáros vagy csomagpontos rendelések nagy valószínűséggel megérkeznek még Karácsony előtt. A később beérkező megrendeléseket december 30-án adjuk át a futárszolgálatnak és január 2-án kerülnek kiszállításra.

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Gentile Ziti Lunghi, 500g

Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1460 kJ/336 kcal
 Zsír 1,5g
    amelyből telített zsírsavak 0,5g
 Szénhidrát 69g
    amelyből cukrok 4g
 Rost 4g
 Fehérje 14g
 Só <0,01g
összetevők: durumbúza, víz

A Ziti vagy Zitoni tészta alapvetően campaniai ünnepi étel. Például az augusztus 15-i ferrogoston, amikor egész Olaszország ünnepel, mindig kerül az asztalra egy tál belőle.
Hosszú, lyukas tésztacső, mely hasonló az óriás bucatini-hez. Campaniában és más déli régiókban, például Puglia-ban ezt a tésztát hagyományosan kézzel darabolják fel, közvetlenül a főzés előtt. De miért törik a tésztát az olaszok, ha rengeteg rövidebb forma is rendelkezésre áll? Nos, a hagyományok és a család miatt.

 

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Mihez ajánljuk?
Pesto, krémes mártások, darált húsos ragu

2 700 Ft
Egységár: 5 400 Ft/kg
Adatok
Készítő:
Gentile
Kiszerelés:
500g
Származási hely:
Campania
Méretcsoport:
Hosszú
Liszt fajta:
Durum
Főzési idő (perc):
10
Tojástartalom:
Tojás nélkül
Minősítés:
IGP
Tészta hosszúsága (mm):
250
A termelőről - Kattints a képre!

Főzési tippek

Tippek tésztafőzéshez:
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.
A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében.
A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot.
Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel.
Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni.
Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek