Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Gentile Tortiglioni (fusilli),  500g
Gentile Tortiglioni (fusilli), 500g
1 790 Ft

Gentile Tortiglioni (fusilli), 500g

Gentile Tortiglioni (fusilli),  500g
Gentile Tortiglioni (fusilli),  500g

1924-ben két Amerikába kivándorolt olasz fejlesztette ki az első gépet a fusilli ipari gyártására. Az ipari feldolgozási technikák bevezetése tette lehetővé a tésztakészítők számára, hogy a manapság ismert spirálformát elkészítsék, és mindjárt nagy mennyiségben, a hagyományos fusillit ugyanis eredetileg szigorúan kézzel készítették. A spirális, dugóhúzó alakot úgy kapták, hogy egy tésztaszálat egy hosszú tű vagy vékony rúd köré tekertek, amelyet „ferro” néven ismernek, egy speciális, fonásra emlékeztető módszerrel. Valójában a „fusilli” név a „fuso” szóból származik, ami orsót jelent. A kézzel készített fusillik persze egészen másképp néznek ki, mint a gép által készített változatok, és ezek készítésének módja és formája régiónként némileg eltér.

A tortiglioni (a név azt jelenti, hogy csavart) a fusilli egy névváltozata (a Gentilénél kizárólag a kézzel készített változatot nevezik fusillinek). Különleges formájának köszönhetően nagy felületen képes mártást felvenni. A gyerekek egyik kedvenc tésztája.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

 

Főzési idő: 10 perc


Összetevők: durumbúza, víz

Mihez ajánljuk?
Paradicsomos raguk, zöldségek, hideg tésztasaláták

1 790 Ft
Egységár: 3 580 Ft/kg
Adatok
Készítő
Gentile
Kiszerelés
500g
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Campania
Méretcsoport
Rövid
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
10
Tojástartalom
Tojás nélkül
Minősítés
IGP
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1460 kJ/336 kcal
 Zsír 1,5g
    amelyből telített zsírsavak 0,5g
 Szénhidrát 69g
    amelyből cukrok 4g
 Rost 4g
 Fehérje 14g
 Só <0,01g
A termelőről - Kattints a képre!
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.
A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében.
A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot.
Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel.
Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni.
Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek