A Linguine tészta a spaghetti után az egyik legismertebb és legnépszerűbb hosszú szárított tésztafajta, a liguriai Genovából származik, ahol az ilyen típusú tésztához a leggyakrabban pestós vagy tenger gyümölcsei mártást párosítanak. Ez a tésztaforma (alapvetően egy lapított spaghetti) valószínűleg először az 1700-as években jelent meg, Giulio Giacchero, az időszak genovai gazdaságáról szóló könyvében a pestóval, zöldbabbal és burgonyával ízesített trenettéről (ami egy hasonló tésztaforma) ír. Azt mondja, ez volt az akkori liguriai családok tipikus ünnepi étele és figyelemre méltó, hogy a pestós, babos és burgonyás trenette (vagy linguine) ma is népszerű Liguriában.
A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű durumbúzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
Mihez ajánljuk?
Tonhalas mártás, kisebb méretű tengeri herkentyűk, pesto