Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Gentile Le Letterine (betűtészta), 250g
Gentile Le Letterine (betűtészta), 250g
950 Ft

Gentile Le Letterine (betűtészta), 250g

Gentile Le Letterine (betűtészta), 250g
Gentile Le Letterine (betűtészta), 250g

A betűtészta mindannyiunk számára a gondtalan gyermekkort idézi. A rövid főzési idő a legtürelmetlenebbek étvágyát is gyorsan kielégíti.
Összetevők: durumbúza, víz
Főzési idő: 6 perc

Mihez ajánljuk?
Levesek, zöldségkrémek, bébi ételek.

A Gentile tulajdonosa, a Zampino család sok évet töltött azzal, hogy tésztáikhoz a legjobb anyagokat megkeressék. Ahogy jöttek az unokák, létrehoztak ezekből egy gyerekeknek szóló termékcsaládot "Pappa & Pomodoro" néven: az apró tésztácskák Senatore Capelli búzából készültek, bronzra húzva és Cirillo módszer szerint szárítva, hogy a kis kópék is a legjobb minőséget kaphassák meg.

950 Ft
Egységár: 3 800 Ft/kg
Részletek

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Adatok
Készítő
Gentile
Kiszerelés
250
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Campania
Méretcsoport
Gyerekeknek
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
6
Tojástartalom
Tojás nélkül
Energia
1460kJ / 336kcal
Zsír
1.5
- amelyből telített zsírsavak (g/100g)
0.3
Szénhidrát
69
- melyből cukor
3
Rost (g/100g)
3.5
Fehérje
14
0.01
Minősítés
IGP
Tészta hosszúsága (mm)
0
Tészta szélessége (mm)
0
Tészta vastagsága (mm)
0
Gyártó
Gentile
- amelyből telített zsírsavak
0.3
Rost
3.5
Tészta hosszúsága
0
Tészta szélessége
0
Főzési idő
6
Tészta vastagsága
0
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Videó
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek