Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Gentile Gnocchetti (apró kagylótészta), 500g
Gentile Gnocchetti (apró kagylótészta), 500g
1 600 Ft

Gentile Gnocchetti (apró kagylótészta), 500g

Gentile Gnocchetti (apró kagylótészta), 500g
Gentile Gnocchetti (apró kagylótészta), 500g

A gnocchetti sardi vagy a malloreddus egy tipikus szardíniai tésztafajta. A „gnocchetti” név eredete meglehetősen egyszerű, mivel az alakja valóban kisméretű burgonya-gnocchira hasonlít (de valójában durumbúzadarából, vízből és sóból készül), de a malloreddus már bonyolultabb: ez morzsát vagy kicsi bikát (borjút) jelenthet. A jellegzetes forma kialakításához a szardíniaiak hagyományosan kézzel formázták a tésztadarabokat henger alakúra egy kerek fonott kosáron. Manapság a legtöbb ember kis fatáblát használ, amely a gnocchi táblára hasonlít. A gnocchetti mindig is a legnépszerűbb hagyományos étel volt Szardínián a különleges alkalmakon, például ünnepeken, falusi fesztiválokon és esküvőkön. A gnocchetti sardi tésztát különféle mártásokkal szolgálják fel, a legismertebb a „malloreddus alla campidanese”, egy ízletes édesköményes kolbász, sáfrány és paradicsomszósz, de párosítják bottargával és kagylóval, illetve tenger gyümölcseivel, például lazaccal vagy garnélarákkal is, vagy egyszerűen pecorino -val és sáfránnyal a malloreddus 'a casu furriau' nevű ételben.

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Összetevők: durumbúza, víz

Főzési idő: 9 perc

Mihez ajánljuk?
Húsos ragu, tenger gyümölcsei, tésztasaláták, csicseriborsó főzelék.

1 600 Ft
Egységár: 3 200 Ft/kg
Adatok
Készítő
Gentile
Kiszerelés
500
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Campania
Méretcsoport
Rövid
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
9
Tojástartalom
Tojás nélkül
Energia
1460kJ / 336kcal
Zsír
1.5
- amelyből telített zsírsavak (g/100g)
0.5
Szénhidrát
69
- melyből cukor
4
Rost (g/100g)
4
Fehérje
14
0.01
Minősítés
IGP
Tészta hosszúsága (mm)
0
Tészta szélessége (mm)
0
Tészta vastagsága (mm)
0
Gyártó
Gentile
- amelyből telített zsírsavak
0.5
Rost
4
Tészta hosszúsága
0
Tészta szélessége
0
Főzési idő
9
Tészta vastagsága
0
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek