Húsvéti nyitvatartás: március 29. nagypéntek - zárva, április 1. húsvét hétfő - zárva
A zárvatartás ideje alatt a személyes átvétel, a csomagfeladás és az ügyfélszolgálat szünetel.

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Gentile Gnocchetti (apró kagylótészta), 500g

Gentile Gnocchetti (apró kagylótészta), 500g
Gentile Gnocchetti (apró kagylótészta), 500g

A gnocchetti sardi vagy a malloreddus egy tipikus szardíniai tésztafajta. A „gnocchetti” név eredete meglehetősen egyszerű, mivel az alakja valóban kisméretű burgonya-gnocchira hasonlít (de valójában durumbúzadarából, vízből és sóból készül), de a malloreddus már bonyolultabb: ez morzsát vagy kicsi bikát (borjút) jelenthet. A jellegzetes forma kialakításához a szardíniaiak hagyományosan kézzel formázták a tésztadarabokat henger alakúra egy kerek fonott kosáron. Manapság a legtöbb ember kis fatáblát használ, amely a gnocchi táblára hasonlít. A gnocchetti mindig is a legnépszerűbb hagyományos étel volt Szardínián a különleges alkalmakon, például ünnepeken, falusi fesztiválokon és esküvőkön. A gnocchetti sardi tésztát különféle mártásokkal szolgálják fel, a legismertebb a „malloreddus alla campidanese”, egy ízletes édesköményes kolbász, sáfrány és paradicsomszósz, de párosítják bottargával és kagylóval, illetve tenger gyümölcseivel, például lazaccal vagy garnélarákkal is, vagy egyszerűen pecorino -val és sáfránnyal a malloreddus 'a casu furriau' nevű ételben.

 

A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.

Mihez ajánljuk?
Húsos ragu, tenger gyümölcsei, tésztasaláták, csicseriborsó főzelék.

1 790 Ft
Egységár: 3 580 Ft/kg
Nincs készleten
Adatok
Készítő
Gentile
Kiszerelés
500
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Campania
Méretcsoport
Rövid
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
9
Tojástartalom
Tojás nélkül
Minősítés
IGP
Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1460 kJ/336 kcal
 Zsír 1,5g
    amelyből telített zsírsavak 0,5g
 Szénhidrát 69g
    amelyből cukrok 4g
 Rost 4g
 Fehérje 14g
 Só

<0,01g

összetevők: durumbúza, víz
A termelőről - Kattints a képre!
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.
A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében.
A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot.
Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel.
Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni.
Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
Hasonló termékek