ÜNNEPI NYITVATARTÁS 

December 23: 11:00 - 18:30
December 24 - 29: ZÁRVA
December 30: 11:00 - 18:30
December 31 - január 5: ZÁRVA

A zárvatartás ideje alatt az ügyfélszolgálat, a személyes átvétel és a csomagfeladás szünetel!

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Gentile Fusilli lunghi (kézzel készített), 500g

Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

Semmi sem változott a hagyományos fusilli készítésében az elmúlt négyszáz évben! A "fusillare" asszonyok még mindig ugyanúgy tekerik egy nagy kötőtűre emlékeztető pálcára a tésztát, az alkar mozgatásával teremtve meg a csavart formát, így minden egyes fusilli szál egyedi. Az olasz nagymamánál töltött vasárnapi ebédnél szolgálnak fel nekünk ilyet...


A Gentile tészták szigorúan válogatott, olasz csúcsminőségű búzából készülnek, amely a legalkalmasabb az al dente állag eléréséhez. A Cirillo néven ismert lassú, alacsony hőmérsékletű szárítási eljárás megőrzi a különféle textúrákat és aromákat.
A kifőtt tészta arany színű, a bronzzal vágott formák olyan porózusak, mint a házi tészta.


Mihez ajánljuk?
Húsos raguk, tengeri halas mártások.

5 400 Ft
Egységár: 10 800 Ft/kg
Adatok
Készítő:
Gentile
Kiszerelés:
500g
Származási ország:
Olaszország
Származási hely:
Campania
Méretcsoport:
Hosszú
Liszt fajta:
Durum
Főzési idő (perc):
25
Tojástartalom:
Tojás nélkül
Videó
Tápérték

Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1460 kJ/336 kcal
 Zsír 1,5g
    amelyből telített zsírsavak 0,5g
 Szénhidrát 69g
    amelyből cukrok 4g
 Rost 4g
 Fehérje 14g
 Só <0,01g

öszetevők: durumbúza, víz

 

Kiegészítő termékek
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek