ÜNNEPI NYITVATARTÁS 

December 23: 11:00 - 18:30
December 24 - 29: ZÁRVA
December 30: 11:00 - 18:30
December 31 - január 5: ZÁRVA

A zárvatartás ideje alatt az ügyfélszolgálat, a személyes átvétel és a csomagfeladás szünetel!

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Pastificio Sini - Fregola sarda tostata (fregula), pirított, közepes, 500g
Pastificio Sini - Fregola sarda tostata (fregula), pirított, közepes, 500g
1 890 Ft
ÚJ

Pastificio Sini - Fregola sarda tostata (fregula), pirított, közepes, 500g

Tápérték
Átlagos tápérték 100 g termékben
 Energia 1460 kJ/336 kcal
 Zsír 1,5g
    amelyből telített zsírsavak 0,5g
 Szénhidrát 69g
    amelyből cukrok 4g
 Rost 4g
 Fehérje 14g
 Só

<0,01g

összetevők: durumbúza, víz

A fregula egy kisméretű tésztafajta, amely Szardínia szigetéről származik és gyakran nevezik fregola sarda-nak vagy néha olasz kuszkusznak is, mivel mérete és alakja hasonlít a kuszkuszéhoz. Durumbúzadarából és vízből készítik és kézzel formázzák kis golyókat (méretre és alakra nagyon hasonlít a mi tarhonyánkhoz), a tostata esetében sütőben megpirítják, ami jellegzetes, diós ízt és aranyszínt kölcsönöz neki.

Szardínián a fregulát általában a tenger gyümölcseiből vagy zöldségekből készült levesekben, illetve rizottószerűen készítik el. Népszerű fogások közé tartozik a csicseriborsós, kagylós vagy vegyes tengeri gyümölcsös fregula, amelyet reszelt bottargával tálalnak. Hagyományos húsos fregula ételek is léteznek, például bárányos vagy sáfrányos-kolbászos.

1 890 Ft
Egységár: 3 780 Ft/kg
Részletek

A szardíniai fregula története az ősi időkbe nyúlik vissza: egyesek szerint már a 10. században létezett egy hasonló tészta, amely a kuszkuszból származhatott a föníciaiak, punok vagy karthágóiak révén. Szardínia büszke lakói azonban ezt visszautasítják, és azt állítják, hogy a fregula egyértelműen szardíniai találmány! A két tészta között a fő különbség, hogy a hagyományos észak-afrikai kuszkusz kisebb méretű, és tört, nem pedig őrölt durumbúzából készül. Emellett a kuszkuszt általában párolják, míg a fregulát sós vízben főzik vagy alaplében, illetve szószban készítik el.

A fregula elkészítési módja szinte teljesen megegyezik az észak-afrikai kuszkuszéval. Ahogy a kuszkusz esetében, ezt a még ma is nagyon népszerű ősi tésztát hagyományosan terrakotta vagy fa tálban készítik. A fregula hozzávalói a durva szemcséjű durumbúzadara, langyos víz és só, a tésztához gyakran sáfrányt is adnak, hogy színesebbé és ízletesebbé tegyék. Az elkészítés során a búzadarát a tálba helyezik, majd fokozatosan, folyamatos keverés mellett, enyhén sózott langyos vizet adnak hozzá és kézzel apró golyócskákat formálnak. Az elkészült fregulát egy ruhán szétterítve szárítják. A fregula tostata esetében a szemeket szárítás után körülbelül tizenöt percig pirítják a sütőben.

Adatok
Készítő:
Pastificio Sini
Kiszerelés:
500
Származási ország:
Olaszország
Származási hely:
Szardínia
Méretcsoport:
Speciális
Liszt fajta:
Durum
Főzési idő (perc):
15
Tojástartalom:
Tojás nélkül
Főzési tippek

100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges.

A vizet felforraljuk egy olyan fazékban, ami a hosszú tészták esetében egy magas falú edény, hogy a tészta minél hamarabb a víz alá merülhessen.
A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében.
A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot.
Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel.
Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni.
Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek