Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.
Nyitvatartás: H-P 11:00 - 18:30
Telefon: +36 20 567 4222

Minardo - Ditali bio durumtészta, 500g

Minardo - Ditali bio durumtészta, 500g
Minardo - Ditali bio durumtészta, 500g

A „Ditale” olaszul „gyűszűt” jelent. Tehát a ditali tésztacsoport 3 méretű rövid tésztacsövecskét fog össze; ditaloni, ditali, ditalini; nagy gyűszű, kis gyűszű és nagyon kis gyűszű!

A ditalini elég kicsi, és többnyire levesekben használják. A ditaloni és a ditali nagyobbak és jól használhatók krémesebb levesekben, salátákban, tésztákban, valamint számos tésztaszószban, beleértve a paradicsom-, hús- és tenger gyümölcsei szószokat. Mindhárom méret kétféle változatban található, barázdált „rigate” vagy sima „lisci” formátumban. A barázdált tésztát általában sűrűbb szósszal tálalják, a simát pedig levesekben vagy könnyebb szószokkal használják.

A ditali tésztaformákat általában száraztésztaként kaphatók és Dél-Olaszországból, leginkább Campaniából származnak, de Calabriában és Szicíliában is sok hagyományos ételben, különösen levesekben használják.

1 700 Ft
Egységár: 3 400 Ft/kg
Nincs készleten
Adatok
Készítő
Minardo
Kiszerelés
500g
Származási ország
Olaszország
Származási hely
Szicília
Méretcsoport
Speciális
Liszt fajta
Durum
Főzési idő (perc)
7
Tojástartalom
Tojás nélkül
Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.
A TERMELŐ - KATTINTS A KÉPRE!
Video
Csomagajánlatok
Hasonló termékek