ÜNNEPI NYITVATARTÁS 

December 23: 11:00 - 18:30
December 24 - 29: ZÁRVA
December 30: 11:00 - 18:30
December 31 - január 5: ZÁRVA

A zárvatartás ideje alatt az ügyfélszolgálat, a személyes átvétel és a csomagfeladás szünetel!

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Minardo - Ditali bio durumtészta, 500g

Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

A „Ditale” olaszul „gyűszűt” jelent. Tehát a ditali tésztacsoport 3 méretű rövid tésztacsövecskét fog össze; ditaloni, ditali, ditalini; nagy gyűszű, kis gyűszű és nagyon kis gyűszű!

A ditalini elég kicsi, és többnyire levesekben használják. A ditaloni és a ditali nagyobbak és jól használhatók krémesebb levesekben, salátákban, tésztákban, valamint számos tésztaszószban, beleértve a paradicsom-, hús- és tenger gyümölcsei szószokat. Mindhárom méret kétféle változatban található, barázdált „rigate” vagy sima „lisci” formátumban. A barázdált tésztát általában sűrűbb szósszal tálalják, a simát pedig levesekben vagy könnyebb szószokkal használják.

A ditali tésztaformákat általában száraztésztaként kaphatók és Dél-Olaszországból, leginkább Campaniából származnak, de Calabriában és Szicíliában is sok hagyományos ételben, különösen levesekben használják.

1 700 Ft
Egységár: 3 400 Ft/kg
Adatok
Készítő:
Minardo
Kiszerelés:
500g
Származási ország:
Olaszország
Származási hely:
Szicília
Méretcsoport:
Speciális
Liszt fajta:
Durum
Főzési idő (perc):
7
Tojástartalom:
Tojás nélkül
A TERMELŐ - KATTINTS A KÉPRE!

Video

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek