Az Anelletti vékony, gyűrű alakú szicíliai tészta (más néven anelli, ami olaszul kis gyűrűket jelent), az olaszok szinte kizárólag levesekhez, salátákhoz és sütőben sült tésztaételekhez, különösen timballihoz használják. Ennek a tésztának van egy kisebb változata is, az „anellini”, azaz gyűrűcskék, amelyeket főleg levesekbetétként használnak.
A karikaforma különösen jól működik sült tésztaételeknél; szósszal bevonva, mozzarellával rétegezve, parmezánnal megszórva és közepes hőfokon megsütve. Ezt a fajta sült tésztaételt „timballo” néven ismerik Dél-Olaszországban, és gyakran tortaformában sütik, mintha egy tésztából formázott sütemény vagy pite lenne. Hagyományosan az Új Évet és más szicíliai ünnepeket köszöntenek ilyen formára sütött timballóval.
A Minardo a Russello durumbúzából készíti tésztáit, amely egy ősi szicíliai durum fajta.