ÜNNEPI NYITVATARTÁS 

December 23: 11:00 - 18:30
December 24 - 29: ZÁRVA
December 30: 11:00 - 18:30
December 31 - január 5: ZÁRVA

A zárvatartás ideje alatt az ügyfélszolgálat, a személyes átvétel és a csomagfeladás szünetel!

Kérdésed van? Várjuk hívásodat! +36 20 567 4222

Bolt: 1067 Budapest, Teréz krt. 9.

Nyitvatartás és ügyfélszolgálat: H - P 11:00 - 18:30

Minardo - Anelletti bio durumtészta, 500g
Minardo - Anelletti bio durumtészta, 500g
2 100 Ft

Minardo - Anelletti bio durumtészta, 500g

Főzési tippek
100 gramm tésztához ~ 1 liter sós főzővíz szükséges. A prémium minőségű tészta sosem igényel olajat a főzővizébe, elég párszor megkeverni a főzés első 2 percében. A tésztát forrásban lévő vízben kezdjük el főzni, amint újra forrni kezd a víz, vegyük lejjebb a lángot. Minden tészta csomagolásán megtalálható a javasolt főzési idő, amikor ez letelt, kóstoljunk! Amennyiben az állagát megfelelőnek találjuk, a tésztát szűrjük le, és miután összekevertük a mártással, azonnal szolgáljuk fel. Kizárólag akkor hűtsük le a főtt tésztát vízzel, ha tésztasalátát akarunk készíteni. Érdemes tudni, hogy a tészta tovább fő miután leszűrtük, ezért képes a mártás egy részét is felszívni. Az elkészítés során ezzel is számoljunk.

Az Anelletti vékony, gyűrű alakú szicíliai tészta (más néven anelli, ami olaszul kis gyűrűket jelent), az olaszok szinte kizárólag levesekhez, salátákhoz és sütőben sült tésztaételekhez, különösen timballihoz használják. Ennek a tésztának van egy kisebb változata is, az „anellini”, azaz gyűrűcskék, amelyeket főleg levesekbetétként használnak.

A karikaforma különösen jól működik sült tésztaételeknél; szósszal bevonva, mozzarellával rétegezve, parmezánnal megszórva és közepes hőfokon megsütve. Ezt a fajta sült tésztaételt „timballo” néven ismerik Dél-Olaszországban, és gyakran tortaformában sütik, mintha egy tésztából formázott sütemény vagy pite lenne. Hagyományosan az Új Évet és más szicíliai ünnepeket köszöntenek ilyen formára sütött timballóval.

A Minardo a Russello durumbúzából készíti tésztáit, amely egy ősi szicíliai durum fajta.

2 100 Ft
Egységár: 4 200 Ft/kg
Adatok
Készítő:
Minardo
Kiszerelés:
500g
Származási ország:
Olaszország
Származási hely:
Szicília
Méretcsoport:
Speciális
Liszt fajta:
Durum
Főzési idő (perc):
10
Tojástartalom:
Tojás nélkül
A TERMELŐ - KATTINTS A KÉPRE!

Video

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek